Ceuta

Rajoy titlla de "ridícul" que ANB pugui presentar-se a algunes localitats i a d'altres no

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha avançat aquest dissabte al migdia que el seu partit "sempre donarà suport a totes les iniciatives que plantegin les víctimes del terrorisme", en relació amb les concentracions que l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) convocarà el pròxim 12 de maig contra els "privilegis penitenciaris" de què gaudeix Iñaki de Juana Chaos. Rajoy ha lamentat que "tot" allò que el seu partit va predir que passaria fa mesos, "desgraciadament s'ha complert".

Actualitzat

"Hem sentit molts cops parlar el govern dient que es compliria la llei i que no s'accepten xantatges, però amb les imatges de De Juana som davant la imatge gràfica del major xantatge acceptat per un executiu des de fa molts anys", ha afegit el cap de l'oposició espanyol. El president del PP ha destacat que "durant anys s'ha aïllat i perseguit la banda terrorista amb tots els instruments de l'estat de dret", i ha criticat que el govern de Zapatero està cometent aquests dies "un error més que se suma als molts d'aquests mesos".

Per Rajoy, si ANB es presenta a les eleccions municipals "l'únic responsable que ETA es presenti a les eleccions serà el govern espanyol", i ha culpat l'executiu de retirar "l'acusació sobre Otegi perquè no fos jutjat" i no permetre "que els jutges il·legalitzin ANB, que són les sigles que ha utilitzat Batasuna". El popular creu que el govern espanyol té la "deliberada voluntat" de propiciar que "els representants polítics de la banda terrorista facin política i es financiïn gràcies a ella".

Per tot això, el PP conclou que amb Rodríguez Zapatero s'ha fet "un pas enrere en la lluita contra el terrorisme" i que des de l'oposició no poden donar-li suport "perquè ha trencat el Pacte contra el Terrorisme i perquè no ens poden demanar que donem suport a coses com les de De Juana Chaos, com les d'Otegi o com el ridícul que suposa que ANB pugui presentar-se en unes localitats i en d'altres no".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut