Rajoy reactiva el focus de la premsa internacional en el judici del procés
La crònica de The Guardian destaca en Rajoy un to "sovint irritat"

Rajoy reactiva l'interès de la premsa internacional en el judici del procés

La majoria de cròniques coincideix a destacar la declaració de l'expresident, on lamenta les càrregues però en culpa els independentistes

Joan RaventósActualitzat

La compareixença de l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy al judici del procés ha despertat l'interès de la premsa internacional.

La majoria de mitjans, com el britànic The Times, es dediquen a fer un resum de les intervencions més destacades de Rajoy sense afegir-hi articles d'anàlisi o interpretacions. És molt compartida la idea central de les respostes de Rajoy resumida d'aquesta manera: Rajoy lamenta la resposta violenta de la policia, però en culpa els líders independentistes.

El New York Times explica en el primer paràgraf de la crònica que firma el seu corresponsal Ralph Minder que Rajoy va negar tenir cap paper en la direcció de la Policia Nacional l'1 d'octubre.

 

Al Regne Unit, The Guardian explica que van ser 100 minuts de declaració, sovint en un "to irritat", afegeix el seu corresponsal, Sam Jones.

Associated Press es fixa en la defensa aferrissada, diu, de la unitat d'Espanya. En un teletip que reprodueix The Washington Post, recorda que Rajoy no va ser capaç d'aturar el referèndum, tot i la resposta violenta.

Les principals agències, com Reuters, també recullen la resposta de Rajoy després de veure les càrregues policials, en què lamenta haver vist les imatges de càrregues policials alhora que en responsabilitzava els líders del govern de Puigdemont.

I més enllà del que passa al Tribunal Suprem, l'interès de la premsa internacional també se centra en els actes protagonitzats per diversos actors polítics a l'estranger. És el cas del del ministre Borrell , que ha negat a Ginebra que el conflicte català necessiti mediadors.

També es recull l'acte de l'expresident Puigdemont a Zuric en una de les principals capçaleres suïsses, juntament amb una entrevista que porta per títol una cita de Puigdemont: "Lluitem perquè Espanya permet el feixisme".

ARXIVAT A:
Judici procésMariano Rajoy
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut