Madrid

Rajoy insisteix que l'Estat té instruments jurídics per garantir la unitat d'Espanya

Rajoy adverteix que no li tremolarà la mà a l'hora de prendre decisions sobre Catalunya i insisteix que la Constitució té instruments suficients per garantir la unitat i sobirania d'Espanya

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha avançat aquest matí en una entrevista a la Cadena Ser que els pròxims dies convocaria a La Moncloa el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, per analitzar la situació a Catalunya després de la proposta de resolució que Junts pel Sí i la CUP van registrar al Parlament. Rajoy, que ja va mantenir converses telefòniques amb tots dos aquest dimarts, ha afegit que l'executiu donarà a conèixer la trobada un cop s'hagi produït

A més, ha afirmat que si Podem "no canvia d'opinió" no convocarà el líder d'aquesta formació, Pablo Iglesias, perquè "està a favor del dret d'autodeterminació i la liquidació de la sobirania nacional". A més, ha apuntat que ha tractat amb el rei Felip VI aquesta mateixa qüestió, tot i que no ha volgut donar detalls del contingut de les converses.

D'altra banda, el president del govern central ha insistit que "el govern sap el que ha de fer" i que no li tremolarà la mà a l'hora d'aplicar les mesures necessàries per evitar que s'apliqui la resolució de Junts pel Sí i la CUP per tirar endavant la independència de Catalunya. El cap de l'executiu, que reitera que el que passa és d'enorme gravetat, assegura que la Constitució té instruments suficients per garantir la unitat d'Espanya, la sobirania nacional i la igualtat dels espanyols i que s'actuarà "amb proporcionalitat" i "veient els esdeveniments" que es vagin produint.

El president del govern espanyol ha demanat tranquil·litat a tots els espanyols perquè el procés independentista "no tirarà endavant" i ha defensat no actuar "amb ansietat":

"Primer les coses s'estudien i després es prenen decisions sense equivocar-nos i sense sobreactuar."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut