Madrid

Iglesias replica Rajoy qualificant d'"irresponsable" la seva gestió del procés català

El candidat de Podem a la presidència del govern retreu al president del govern espanyol que "la democràcia consisteix" en el diàleg "amb qui pensa diferent", després que Rajoy no l'hagi convidat a la cimera amb Sánchez i Rivera

Actualitzat

El candidat de Podem a la presidència del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha qualificat Mariano Rajoy de "complet irresponsable" per la seva gestió del debat independentista a Catalunya. En la presentació del comitè de campanya de Podem, el líder del partit ha demanat al president del govern espanyol que assumeixi la seva "responsabilitat d'Estat" i no buscar "rèdits electorals incendiant Catalunya".

Iglesias, a qui Rajoy no ha convidat a la trobada per analitzar la situació a Catalunya, com sí que ha fet amb els líders del PSOE i Ciutadans, ha retret al president del govern espanyol que "la democràcia consisteix" en el diàleg "amb qui pensa diferent". De fet, Rajoy ha dit que no convidava el líder de Podem perquè el partit morat està a favor del dret a l'autodeterminació i de "liquidar la sobirania nacional".

"Ara diu que no pot trucar a algú amb qui no estigui d'acord i que si els de Podem pensessin com ell els trucaria. Mariano, la democràcia consisteix que el diàleg té sentit establir-lo no tant amb qui pensa igual que tu, sinó amb qui pensa diferent."

Pel secretari general de Podem, la posició de Rajoy és molt representativa de "a qui considera adversari electoral i a qui no", i ha indicat que, convidant a la reunió Pedro Sánchez i Albert Rivera, "sembla que estava assenyalant una futura coalició i amb qui li agradaria aspirar".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut