Madrid

El PSOE presenta una proposta de reforma constitucional i ofereix "diàleg i fermesa" davant el "desafiament secessionista"

Pedro Sánchez proposa una reforma de la Constitució des del federalisme i ofereix diàleg i fermesa davant el secessionisme

RedaccióActualitzat

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha presentat avui la seva proposta de modificació de la Constitució. Ho ha fet acompanyat de la majoria dels barons territorials del seu partit.

La reforma de la Carta Magna que proposen els socialistes espanyols afecta el model territorial, però també aspectes socials per consolidar l'estat del benestar. Proposen una reforma que defensi, des del federalisme, la unitat de l'Estat i que també reconegui la singularitat dels diferents territoris d'Espanya.

Pedro Sánchez considera que la iniciativa presentada ahir per Junts pel Sí i la CUP per començar el procés unilateral de secessió és un fet gravíssim, irresponsable i antidemocràtic que requereix una resposta de la llei i la política.

Sánchez ha fet una crida a recuperar l'esperit de la transició, per poder abordar amb garanties d'èxit aquesta reforma constitucional. El líder socialista ha ofert diàleg per reformar la Constitució, però també fermesa contra els que, diu, la volen destruir:

"Amb la llei i amb els vots guanyarem el desafiament secessionista. I és important traslladar aquesta confiança als catalans i a la resta de ciutadans espanyols."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut