Madrid

Rajoy es defensa davant de les crítiques dels sectors més durs del PP i assegura que cal moure's

Els protagonistes de la crisi interna del Partit Popular continuen marcant posicions. Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre han coincidit en un acte i tots dos s'han llançat missatges mútuament. El president del PP ha aprofitat per tornar a llençar un missatge en clau interna. Ha dit que a la vida cal moure's i mirar al futur, i que s'ha de donar oportunitats a tothom. Esperanza Aguirre ha dit que el PP no es pot permetre que els divideixin des de fora. Més tard, l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, s'ha alineat amb Rajoy i ha reclamat al partit que deixi de banda "les tensions" i es posi a treballar amb el president de la formació.

Actualitzat

"Sóc el que he sigut sempre, però a la vida, de tant en tant, un s'ha de moure i, sobretot, s'ha de mirar el futur." "Hi ha molta gent al meu partit que té dret a oportunitats i també n'hi ha molta més que té dret que se l'escolti i s'atenguin les seves posicions." Amb aquestes paraules, Mariano Rajoy ha defensat els canvis que està engegant en el si del PP i que tan malament sembla que es prenen alguns sectors del partit. Tot i que el conferenciant de l'acte era Alberto Núñez Feijóo, Rajoy ha acceptat respondre un parell de preguntes. La primera, sobre fins a quin extrem pensa portar la renovació al partit. En aquest sentit, ha assegurat que la prioritat ara és el programa electoral, que ha de permetre fer del PP un partit polític que "miri al futur", que s'ocupi d'allò que de veritat preocupa els ciutadans i que "vagi darrere d'un gran projecte nacional".

Després s'ha referit al congrés que els populars han de celebrar a València, per insistir que s'hi pot presentar tothom que ho vulgui i que el partit ha d'estar unit al voltant d'uns principis i idees que es van aprovar al Congrés de refundació del 1989.

Així doncs, el líder del PP, defensa el seu dret a evolucionar políticament a la vegada que defensa que segueix mantenint els mateixos principis sobre el terrorisme i la unitat d'Espanya. El cert, però, és que els últims atemptats d'ETA estan demostrant que alguna cosa està canviant en el discurs de Rajoy.

Avui mateix, després de l'atemptat amb furgoneta bomba al passeig marítim de Getxo, el president del PP ha expressat el seu suport al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè derroti la banda terrorista ETA i perquè sigui contundent davant les aspiracions de Juan José Ibarretxe, referint-se a l'entrevista que mantindran aquest dimarts els dos presidents. El líder popular ha anunciat que el PP donarà suport al govern de Zapatero si "simplement diu que no" a la pretensió del lehendakari de celebrar un referèndum sobre el futur del País Basc, un referèndum "que no demana ningú".

Rajoy també ha recordat que Ibarretxe "està subjecte a la llei com tots els espanyols" i ha subratllat que si el lehendakari continua amb la seva proposta hi ha mecanismes per evitar-lo.

Pel líder del PP, l'atemptat a Getxo i el de Legutiano, que la setmana passada va costar la vida al guàrdia civil Juan Manuel Piñuel, "fan que qualsevol persona dins del seu seny digui que la lluita contra ETA ha de ser una prioritat absoluta".

Ruiz Gallardón fa costat a Rajoy

En el debat intern del PP, l'alcalde de Madrid s'ha alineat amb el president del partit i ha demanat als populars que deixin estar "les tensions" i es posin a treballar "com més aviat millor" amb Mariano Rajoy "des d'un ambient de respecte mutu, de diàleg i de concertació". En un acte del Fòrum ABC, Ruiz Gallardón ha considerat que Rajoy és "el millor director i que donarà força i coherència" al projecte dels populars.

L'alcalde de Madrid ha assegurat que defensava Rajoy "des de l'objectivitat" que li proporciona "donar suport a una persona que ha pres decisions que no sempre han estat favorables" per a ell. També ha contestat rotundament amb un "no" quan li han preguntat si és la persona que ocuparà la secretaria general del PP, en substitució d'Ángel Acebes, un nom que Rajoy manté en secret. Ruiz Gallardón ha destacat que no ha demanat "cap responsabilitat ni protagonisme que no sigui servir els madrilenys com a alcalde".

El dirigent del PP ha parlat en presència del mateix Rajoy i d'altres membres destacats dels populars, com Manuel Fraga, Esperanza Aguirre, Ángel Acebes i Soraya Sáenz de Santamaría.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut