El president espanyol, Mariano Rajoy, amb el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellá i el president de la CEOE, Joan Rosell (EFE)
El president espanyol, Mariano Rajoy, amb el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellá i el president de la CEOE, Joan Rosell (EFE)

Rajoy demana que no es traslladin més empreses fora de Catalunya

En un acte a Foment del Treball, confia en "una profunda rectificació de la deriva" de l'independentisme.

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet una crida a la confiança aquest dimecres en la seva intervenció en el lliurament de les medalles d'honor de Foment del Treball: "Ho repeteixo, confieu, no traieu més empreses de Catalunya". Responia així indirectament a la eptició del president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, qui li ha demanat que incentivi amb mesures el retorn de les empreses que han marxat de Catalunya. Rajoy també ha assegurat que l'"empenta dels empresaris serà determinant".

Rajoy ha expressat la seva confiança "en la capacitat dels catalans per encapçalar una profunda rectificació de la deriva" de l'independentisme. També ha fet referència a les eleccions del 21-D i s'ha mostrat "optimista" perquè es propiciï un "retorn a la realitat i a la convivència" i perquè es "reorienti tota l'energia estèrilment malgastada a ocupar-se dels problemes quotidians de les persones".

Ha afegit que, més enllà dels resultats, seguirà sent "president de tots". Però ha manifestat també una línia vermella: "I amb tots parlaré, però exigiré a tots que respectin el marc que la Constitució i la llei ens imposen a tots."

Com a exemple per als catalans, ha posat Joan Antoni Samaranch, a qui Foment ha concedit una medalla d'honor a títol pòstum.

A la seva arribada a Foment, un grup de persones que l'estaven esperant li ha llançat crits de "Puigdemont president".

En el mateix acte ha intervingut el president de la patronal CEOE, Joan Rosell, que ha fet una crida als governs espanyol i català per "muntar ponts" després de les eleccions per "solucionar definitivament", segons ell, "la qüestió catalana". Ha demanat que en la propera etapa "no construïm edificis sense plànols, però tampoc no ens neguem a fer reformes". "Han estat molts els errors de tot", ha assegurat.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut