París

Rajoy assegura que el govern espanyol està disposat a parlar amb ETA "del futur de França"

El president del PP, Mariano Rajoy, ha acusat el govern espanyol d'"estar disposat a discutir de tot" amb ETA, "fins i tot del futur de França", en una entrevista publicada pel diari "Le Figaro". El cap de l'oposició al·lega que la banda terrorista pretén "implicar" un altre estat, el francès, "en una qüestió territorial purament espanyola". "Els terroristes persegueixen un mateix objectiu: la independència d'una gran nació basca, de la qual forma part el País Basc francès", ha afegit.

Actualitzat
Rajoy ha alertat també els ciutadans francesos que "els seus diputats votaran una resolució dictada per Batasuna", en relació amb el debat a l'eurocambra d'Estrasburg sobre el procés de pau del govern espanyol amb ETA.

"Un debat sobre aquest problema al si de les institucions europees equival a donar la raó als terroristes", argumenta Rajoy, i explica que "el desig d'ETA és internacionalitzar" el conflicte. "La Unió Europea ha de ser conscient que donarà llum verda a un govern espanyol que negocia amb una organització il·legal que figura a la llista europea d'organitzacions terroristes", afegeix el líder popular.

Rajoy s'ha negat a qualificar la situació actual de "procés de pau real" argumentant que només es tracta d'una "negociació política entre un govern que cedeix al xantatge de les armes i un grup terrorista".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut