Barcelona

Qui són els joves que encapçalen el moviment Fridays for Future a Barcelona?

Hem seguit dos dels activistes del moviment que lluita contra el canvi climàtic a Catalunya

Actualitzat

A Catalunya, el moviment Fridays for Future, inspirat per Greta Thunberg, ha agafat molta força en molt poc temps. El formen nens, adolescents i estudiants universitaris que, la majoria, no superen els 20 anys. Com milers d'altres joves de tot el món, aquest divendres es mobilitzen pel clima.

Un equip de TV3 ha seguit dos activistes de Fridays for Future (Divendres pel Futur) de Catalunya.

 

 

Aitor Urruticoechea, 19 anys

Dilluns feia la seva primera roda de premsa per explicar com seria la manifestació d'aquí.

"Aquest creixement il·limitat no pot continuar d'aquesta manera, perquè no és compatible amb la vida en aquest planeta."

 

 

Estudia enginyeria aeroespacial a la UPC de Terrassa, mentre lluita en un moviment que vol posar fi, entre altres coses, als combustibles fòssils. Lluny de ser una contradicció, per ell, els estudis d'enginyeria són una eina de coneixement molt útil.

"Si no aconseguim els objectius que plantegem, és possible que passat el 20130, passat el 2040, el món canviï de manera tan radical que ja no es pugui dir que hi ha un futur."

"Nosaltres seguirem queixant-nos i seguirem demanant acció concreta. Perquè està molt bé que hi hagi una llei catalana del canvi climàtic, però no serveix de res si no s'aplica."

 

 

Maria Serra, 16 anys

És l'escollida per anar a Brussel·les i representar Catalunya. A Brussel·les, la vaga pel clima té una particularitat: hi ha representants de tots els països europeus, també catalans, per simbolitzar la força i la unitat d'aquest moviment.

"O ens posem les piles, o la meva generació serà l'última. Si no fem res fins al 2030 i això passa, el 2100 estarem a 6º. Per tant, jo tindré 98 anys i això em converteix en l'última generació de la terra."

"Aquesta és la lluita a què vull dedicar tot el meu temps. És una cosa que, si perdem, tota la resta no té sentit."

 

 

Maria, estudiant de primer de Batxillerat, enfronta el seu primer viatge a l'estranger sola, amb nerviosisme i també il·lusió.

"Estic nerviosa perquè és la primera vegada que vaig amb tren sola. Em fa molta il·lusió conèixer la gent que ho ha començat i aprendre d'ella."

Un viatge que fa en tren per convicció: és més llarg, més car, però més sostenible.

"Espero que com més gran es faci el moviment, més cas ens facin els polítics, més cas ens faci la societat, perquè és una cosa de tots i espero que en algun moment el que fem serveixi de molt."

ARXIVAT A:
Crisi climàticaGreta Thunberg
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut