L'ocell blau ha desaparegut a bona part de Twitter substituït pel gos de dogecoin

Què té a veure Elon Musk amb el dogecoin i el gos que ha substituït l'ocell de Twitter

És una excentricitat que coincideix en el temps amb una demanda multimilionària contra ell que l'acusa d'organitzar una "estafa piramidal" amb aquesta moneda

Elon Musk continua fent enraonar amb la seva gestió al capdavant de la xarxa social Twitter: aquest dilluns ha canviat parcialment el logotip de l'ocellet blau pel dibuix d'un gos de raça shiba inu.

És la mateixa imatge que fa 10 anys es va fer molt popular com a mem a internet i a les xarxes socials i que es van apropiar els creadors de la criptomoneda dogecoin com a logotip.

Musk s'ha fet ressò del canvi a Twitter suggerint que era una promesa feta al tuitaire @WSBChairman fa un any, en una conversa en què aquest també li va suggerir que comprés Twitter:

 

Abans ha penjat un mem en el qual un policia atura el cotxe que condueix el gos i aquest li mostra el permís de conduir amb una foto de l'ocell blau tot dient que "és una foto antiga":


D'aquesta manera Musk ha evidenciat que el canvi no era l'acció de hackers, sinó una decisió expressa d'ell mateix, que no se sap quina durada tindrà.

De moment el canvi s'ha interpretat com un suport per part de Musk al dogecoin, i això n'ha fet pujar més d'un 26% la cotització.

El fundador de Neuralink, Elon Musk, l'estiu de l'any passat (Europa Press / Patrick Pleul)
El propietari de Twitter, Elon Musk, en una imatge d'arxiu (Europa Press / Patrick Pleul)

Li demanen 258.000 milions per "estafa piramidal"

El cert és que la decisió de Musk coincideix en el temps amb una demanda contra ell per 258.000 milions de dòlars relacionada amb aquesta criptomoneda.

Precisament aquest divendres els advocats del propietari de Twitter i de Tesla van demanar al tribunal federal de Nova York que porta el cas que desestimi la demanda.

La van posar l'any passat un grup d'inversors que acusen Musk d'haver organitzat una "estafa piramidal" per fer que el valor del dogecoin augmentés fins a un 36.000%.

Això va ser fa dos anys, i segons aquesta acusació, després hauria promogut que s'enfonsés, cosa que ha passat: divendres passat havia perdut el 90% del valor màxim a què havia arribat.

Els "tuits innocus i sovint ximples" de Musk

L'acusen d'haver-ho fet a consciència amb els seus tuits i també en una aparició televisiva en horari de màxima audiència en què hauria dit que el dogecoin era "un merder".

En la petició, els advocats de Musk van qualificar la demanda d'"obra de ficció fantàstica" que atribueix un poder enorme als seus "tuits innocus i sovint ximples":

"No hi ha res d'il·legal a tuitejar paraules de suport o imatges divertides sobre una criptomoneda legítima que continua mantenint un valor al mercat de gairebé 10.000 milions de dòlars."

Curiosament, el dogecoin va néixer el 2013 com una mena de broma per riure's de les criptomonedes, però malgrat això, s'ha acabat convertint en una moneda virtual més.

Musk ha explicat diverses vegades que té dogecoins i els ha promogut, igual com altres monedes, principalment el bitcoin, moneda que també li ha comportat problemes.

Va ser fa dos anys: al febrer Tesla va invertir 1.500 milions de dòlars en bitcoins, i tres mesos després se'n va desdir, amb l'argument que la "mineria informàtica" que exigeix és ambientalment nefasta.

 

 

ARXIVAT A:
TwitterCriptomonedes
Anar al contingut