Què es podrà fer i què no per Nadal amb les noves restriccions anticovid
Un carrer desert durant el toc de queda (ACN / Eloi Tost)

Què es pot fer i què no per Nadal amb les noves restriccions anticovid

El toc de queda torna, es tanca l'oci nocturn i es restringeixen les trobades de més de 10 persones

RedaccióActualitzat

Tornen les restriccions contra el coronavirus i l'expansió de la variant òmicron per les festes de Nadal. Es tornen a aplicar mesures per intentar frenar l'augment de contagis. El govern les va avançar aquest dilluns i aquest dijous el TSJC ha avalat les que afectaven drets fonamentals i necessitaven el seu vistiplau.

L'objectiu de les mesures, que han entrat en vigor aquest divendres 24 de desembre, és reduir la mobilitat i la interacció entre les persones.
 

L'oci nocturn, tancat

L'oci nocturn es va reobrir el 7 d'octubre, a les portes del pont del Pilar, amb el passaport Covid i la mascareta com a elements obligatoris. El sector portava un any i mig tancat.

Tret d'algunes breus reobertures parcials, l'estiu de l'any passat i el d'aquest, l'oci nocturn no ha pogut funcionar des de l'inici de l'estat d'alarma a mitjans de març del 2020. Pel setembre va obrir portes tímidament, fins a les tres de la matinada, però només en els espais exteriors.


Toc de queda

S'aplica el toc de queda d'1 a 6 de la matinada, inicialment per 15 dies. Entra en vigor la nit de dijous a divendres.

Aquesta és una mesura que va decaure amb l'estat d'alarma pel maig. Va tornar a l'estiu, amb l'aval del TSJC, però per municipis, i va desaparèixer a finals d'agost.

Les trobades es limitaran a 10 persones
Les trobades es limitaran a 10 persones (Pixabay)


Limitació de 10 persones a les trobades

Per baixar la interacció i la transmissibilitat, es tornaran a limitar les trobades, com a màxim, a 10 persones.

El 10 de setembre es va eliminar aquesta mateixa limitació en reunions socials.

La restauració passarà a tenir aforaments interiors del 50%
La restauració passarà a tenir aforaments interiors del 50%


Bars i restaurants

Tornen les restriccions als aforaments en la restauració. Es tornarà al 50% de l'aforament als interiors de bars i restaurants. En el cas de l'exterior, l'aforament no es toca i es mantindrà al 100% a les terrasses.
 

Sectors cultural i esportiu

Els aforaments també es restringeixen als gimnasos, als comerços i a la cultura i passaran a ser del 70%.

A l'octubre van desaparèixer les restriccions d'aforament als recintes esportius tancats, i l'ocupació va passar a ser del 100%, per exemple en pavellons o gimnasos.
 

La mascareta, obligatòria al carrer

També tornarem a passar unes festes amb la mascareta a l'exterior, que torna a ser obligatòria, com va anunciar Pedro Sánchez aquest dimecres als presidents autonòmics. Una mesura que havia estat en vigor durant pràcticament tota la pandèmia, però que es va aixecar com a obligació a finals de juny.


Teletreball

El govern ha tornat a recomanar el teletreball, que es reforçarà a la funció pública. Es demana estendre'l també al sector privat.

ARXIVAT A:
Coronavirus Toc de quedaCovid-19Certificat Covid
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut