Les entitats han lliurat simbòlicament un sobre contra la pobresa a Correus. (Foto: ACN)
Les entitats han lliurat simbòlicament un sobre contra la pobresa a Correus. (Foto: ACN)
Madrid

Quaranta ciutats s'uneixen sota el lema "Contra la riquesa que empobreix, actua" amb motiu del Dia Mundial de la Pobresa

Coincidint amb el Dia Mundial per a l'Eradicació de la Pobresa, representants d'un miler d'ONGs s'han concentrat a quaranta ciutats de tot l'Estat. Demanen que no es retalli en drets, sinó en frau fiscal.

RedaccióActualitzat

Més de dotze milions d'espanyols --un de cada quatre-- viuen en situació de pobresa i exclusió social, segons Mercedes Ruiz-Giménez, coordinadora de les ONGs d'Espanya. Per denunciar-ho, i coincidint aquest dijous amb el Dia Mundial per a l'Eradicació de la Pobresa, representants de les ONGs s'han concentrat a quaranta ciutats de tot l'Estat. La mobilització de més de mil ONGs i entitats socials sota el lema "Contra la riquesa que empobreix, actua" ha servit per demanar al govern que posi fi al frau fiscal i faci polítiques contra la distribució injusta de la riquesa.

Segons dades d'Hisenda, Espanya deixa de recaptar 90.000 milions a l'any per frau fiscal, un 72% del qual el fan grans empreses, una quantitat que es podria reinvertir en polítiques socials. Com denuncia Ruiz-Giménez, "les polítiques d'ajustament empobreixen", i els pressupostos per al 2014 no són els de recuperació, sinó més aviat els "d'incoherència entre el discurs que es persegueix i la realitat".

Les 186 ONGs, de caràcter estatal, han donat suport a l'acte amb l'objectiu de buscar des d'una unitat d'acció fins a un canvi en les polítiques econòmiques.

A Barcelona, per quart any consecutiu, la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha organitzat un acte institucional amb motiu d'aquest dia. La presidenta d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), Teresa Crespo, ha remarcat que "tots podem ser més pobres, però no més desiguals". L'acte central s'ha fet davant la seu central de Correus de la capital catalana, on s'ha lliurat simbòlicament a la ciutadania un gran sobre amb el lema "La pobresa és evitable. Contra les desigualtats: justícia social".

Anar al contingut