Doha

Qatar invertirà 300 milions d'euros a les caixes d'estalvi espanyoles

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, visita Qatar i dos dels Emirats Àrabs Units, Abu Dhabi i Dubai, per donar suport a la presència d'empreses espanyoles al golf Pèrsic i atraure inversions. El govern de Qatar s'ha compromès amb Zapatero a invertir 300 milions d'euros per capitalitzar les caixes d'estalvi espanyoles. Dimecres, Zapatero volarà a Tunísia per donar suport al procés de transició democràtica del país.

Actualitzat
Mentre les revoltes a favor de la democràcia continuen en diversos països del Magreb i de l'Orient Mitjà, el govern espanyol ha destacat l'interès econòmic, comercial i energètic del golf Pèrsic com a productor de petroli i gas.

És per això que el president espanyol, José Luis Rodríguez, ha començat un viatge per l'Orient Mitjà, que ha arrencat a Doha, la capital de Qatar, un país que és el tercer proveïdor de gas a Espanya, després d'Algèria i Namíbia.

El govern de Qatar s'ha compromès amb Zapatero a invertir 300 milions d'euros per capitalitzar les caixes d'estalvi espanyoles i ha avançat també futures inversions en empreses tecnològiques i del sector energètic. Naturalment, José Luis Rodríguez Zapatero ha qualificat la decisió de "bona notícia".

Als Emirats Àrabs Units...

Després volarà cap a Abu Dhabi, un dels set Emirats Àrabs Units, un país que interessa a Espanya per la seva forta aposta per les noves tecnologies en energies renovables. Aquest dimarts visitarà un altre dels països dels Emirats, Dubai, que organitza la Fira Internacional d'Alimentació Gulfood i que té Espanya com a convidada, amb la participació de 123 empreses espanyoles.

...i a Tunísia

Al marge de les qüestions econòmiques, Zapatero vol analitzar també amb les autoritats de Qatar i dels Emirats Àrabs Units la inestabilitat que viuen en aquests moments el Magreb i l'Orient Mitjà. Precisament, Zapatero viatjarà dimecres a Tunísia, tot i la dimissió del primer ministre Mohamed Ghanuchi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut