Pujol, Montilla, Mas i Puigdemont demanen alliberar els presos durant el judici de l'1-O
Benach, Mas, Montilla, Rigol i De Gispert, a la tribuna del Parlament (ACN)

Els expresidents de la Generalitat demanen alliberar els presos durant el judici de l'1-O

Actualitzat

Els presidents de la Generalitat i del Parlament vius han subscrit un comunicat conjunt dirigit al Tribunal Suprem en què demanen que els nou líders independentistes que es troben actualment empresonats siguin excarcerats mentre se celebri el judici del procés. En la mateixa carta, també reclamen "garanties per al dret de defensa dels inculpats durant el judici del procés".

El text el firmen els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol, José Montilla, Artur Mas i Carles Puigdemont; els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert; i el síndic de greuges, Rafael Ribó:

"Si es manté la situació de privació de llibertat provisional d'aquestes persones es produiran llargs trasllats al lloc de les vistes  cap al centre penitenciari i la seva permanència en dependències judicials alienes al Tribunal Suprem. Tot això pot dificultar el contacte continu amb els seus lletrats i limitar sense raó legal la seva participació activa en la seva pròpia defensa, de manera que se'n restringeixi innecessàriament aquest dret"

 

Les màximes autoritats del Parlament i de la Generalitat demanen al TS en el seu comunicat, promogut pel Síndic de Greuges, "canvis en les condicions de la presó preventiva dels inculpats perquè puguin arribar en plenes facultats" al judici.

"La presó preventiva té unes causes taxades en l'ordenament jurídic espanyol que no sempre s'interpreten en els seus justos límits, la qual cosa la converteix, de fet, en una pena anticipada"

 

Expresidents de la Generali... by on Scribd

 

La carta no la firma l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, a qui no s'ha pogut localitzar, ni tampoc Carme Forcadell, que és una de les encausades en el procés judicial.

Al cap d'unes hores, el síndic ha pogut contactar amb Maragall, que ha manifestat la seva intenció de firmar el comunicat.

 

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut