Manifestants contra la pujada de la llum a la plaça de Catalunya de Barcelona

"Puja la llum, torna la ràbia": protesta a Barcelona contra la nova tarifa elèctrica

Entre 200 i 300 persones s'han manifestat a Barcelona contra la nova tarifa de la llum que ha entrat en vigor aquest 1 de juny

Actualitzat

Desenes de persones han participat aquest dissabte en una manifestació a Barcelona en contra de la nova tarifa elèctrica per trams que ha engegat el govern espanyol i que ha entrat en vigor aquest 1 de juny. La nova tarifa situa a la matinada i els caps de setmana les franges de consum més barates.

Els manifestants, que consideren que la nova tarifa farà més car el rebut de la llum, han reivindicat que l'electricitat és una necessitat, no un luxe. També han demanat la nacionalització de les elèctriques.

"L'electricitat és una necessitat de tots, no un luxe", un dels cartells de protesta (Arnald Prat/ACN)

La manifestació, que coincideix amb altres protestes que s'han fet aquest dissabte en altres ciutats espanyoles, ha estat convocada amb el lema "Puja la llum, torna la ràbia", i ha reunit unes 200 persones a la plaça Catalunya de Barcelona, segons dades de la Guàrdia Urbana.

Aquestes són algunes de les opinions dels manifestants, que ha pogut recollir TV3:

 

A Twitter s'han fet piulades de protesta, sobretot amb les etiquetes #noALaSubidaDeLaLuz i #SubeLaLuzArdeLaCalle.

 

La vicepresidenta quarta del govern i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha apuntat aquest dissabte, sobre els trams horaris de la tarifa elèctrica: "És més raonable consumir electricitat a les hores que està més disponible la xarxa, i això ens ho ha proposat el regulador, amb una diferenciació horària que ens sembla, a priori, que és un bon senyal, però cal estar molt atents".

 

ARXIVAT A:
ConsumEnergia
Anar al contingut