Dolors Montserrat i Carles Puigdemont, aquest dimecres, al Parlament Europeu
Estrasburg

Puigdemont i Montserrat s'enganxen a Estrasburg: "pròfug" vs. "presumpció d'innocència"

El líder de JxCat admet rèpliques en una nova intervenció al Parlament Europeu i l'eurodiputada del PP ho aprofita, però rep una contrarèplica

Josep Maria Camps ColletActualitzat

Aquest dimecres, el líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha tornat a intervenir en el ple del Parlament Europeu, i aquesta vegada sí que ha acceptat una rèplica.

L'ha demanada l'eurodiputada del PP Dolors Montserrat, que l'ha aprofitada per acusar Puigdemont de ser un lladre i un "pròfug de la justícia":

"Europa és l'antídot al seu nacionalisme destructiu. Vostè és un pròfug de la justícia que va atemptar contra l'estat de dret i va robar diners públics. Aquesta setmana ha començat per a vostè el que vostè tem més: se li aplicarà la llei. Immunitat no és impunitat."

L'eurodiputada del PP Dolors Montserrat, aquest dimecres, al Parlament Europeu

"A quines condemnes es refereix?"

Puigdemont li ha respost preguntant-li en què es basa per donar per provats aquests delictes i afirmant que Espanya incompleix les normatives europees:

"I vostè ha de conèixer que hi ha una directiva que impedeix als càrrecs públics, especialment si són diputats en aquest parlament, d'atacar la presumpció d'innocència. Exactament a quines condemnes es refereix vostè, a quin judici es refereix, quins delictes he comès per fer una afirmació com aquesta en aquesta cambra?"

"Dit això, crec que els estats han de complir les lleis, sí. L'estat espanyol és el primer estat de la Unió Europea, el primer a rebre sancions per no complir les lleis europees."

Montserrat ha escoltat la contrarèplica de Puigdemont amb l'exministre de l'Interior de Mariano Rajoy, Juan Ignacio Zoido, actualment eurodiputat, assegut al costat.

Dolors Montserrat i Juan Ignacio Zoido, aquest dimecres al Parlament Europeu escoltant Carles Puigdemont

La rèplica de Montserrat ha estat per respondre a una primera intervenció de Puigdemont en què aquest ha reclamat atenció cap a la insatisfacció que la política europea causa en els ciutadans:

"Volem que els ciutadans siguin passius i distants, o volem que la seva veu compti de debò i que puguin participar directament a la democràcia europea?"

El nou eurodiputat ha demanat "mecanismes per participar en debats i en preses de decisió", i ha assegurat que la insatisfacció "només beneficia els populismes".

En la seva primera intervenció en el ple d'aquest dimarts, Puigdemont no va acceptar rèpliques. Segons va dir, ho va fer per evitar que llavors la notícia se centrés en una picabaralla.

 

 

Carta de presentació als europarlamentaris

Puigdemont i Comín han enviat aquest dimecres una carta a la resta de parlamentaris afirmant que volen ajudar a resoldre el conflicte amb Espanya per la via política i no per la judicial. I per això els conviden a impulsar canvis: d'una banda, construir un marc electoral comú que respecti els resultats i que no estigui sotmès a òrgans electorals aliens, i, de l'altra, impulsar un codi penal comú que eviti que un estat membre restringeixi la llibertat de moviment en determinats territoris.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontPPParlament Europeu
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut