Barcelona

Puigdemont afirma que el ministre de l'Interior és el "senyor X" d'un "GAL informatiu"

El president de la Generalitat reclama la dimissió de Jorge Fernández Díaz i la compareixença de tots els implicats en el Parlament

RedaccióActualitzat

El president Carles Puidemont ha qualificat de "guerra bruta" les converses del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, amb el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, sobre la presumpta conspiració per trobar escàndols a ERC i CDC. "Estem davant d'un GAL informatiu", ha afirmat Puigdemont, que ha assenyalat que tot plegat és "la confirmació d'una sospita":

"Per nosaltres no és cap sorpresa perquè ho hem estat denunciant i ho sospitàvem amb fonaments que existia el que jo en dic un GAL informatiu, en el qual ara comencem a saber quins són els senyors X. I com a mínim, un dels senyors X és el ministre de l'Interior en funcions i, probablement, no descartem que ho sabés també el president en funcions Rajoy. Per tant, s'està revelant allò que hem estat sospitant molt de temps. L'existència d'una trama que arriba a les més altes esferes del poder, que consisteix a intentar interferir amb guerra bruta el procés democràtic d'independència de Catalunya."

En declaracions als periodistes abans de participar en un acte a Mollet del Vallès, al Vallès Oriental, el president de la Generalitat ha explicat que el Parlament hauria de decidir que tots els implicats i els que apareixen a les converses compareguin a la cambra catalana. I també ha demanat la dimissió del ministre i la retirada de la seva candidatura a les generals.

"El senyor Fernández Díaz hauria de dimitir immediatament com a ministre i com a candidat. El senyor Rajoy s'hauria de sotmetre a una compareixença voluntària en el Congrés espanyol per explicar l'abast d'aquestes acusacions. I el Parlament de Catalunya ha de cridar totes les persones implicades per escoltar-los i prendre les decisions oportunes. No només el director de l'Oficina Antifrau."

Puigdemont ha assegurat que sent "molta pena, molta tristesa i molta ràbia" i ha defensat que CDC té dret a associar l'entrada de la policia espanyola a la seu del partit i a ajuntaments a la "guerra bruta".

"Estem davant un dels escàndols democràtics més grans dels últims anys, en el qual mitjans públics pagats per tots han estat posats a disposició per criteris polítics per a la construcció de la guerra bruta, i això és inacceptable."

I ha afegit que veu la "comprovació d'una sospita de saber en mans de qui estem, i fins a on ha arribat la corrupció moral de qui exerceix un poder immens i sense control".

Puigdemont ha assegurat que encara no ha parlat amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, càrrec designat pel Parlament català: "No he parlat amb Daniel de Alfonso. La responsabilitat és del Parlament. És el Parlament el que ha de poder escoltar les explicacions que se li han de demanar."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut