PSOE i Podem enterren la destral de guerra i acorden "derogar" la reforma laboral del PP

Després de les desavinences dels últims dies, els dos partits finalment han arribat a un acord sobre una de les mesures incloses en l'acord de coalició

Actualitzat

PSOE i Unides Podem han enterrat la destral de guerra després d'acordar la "derogació" de la reforma laboral del PP, que data de l'any 2012.

El govern ha volgut mostrar així el seu "compromís" amb una de les mesures que es van incloure en l'acord de coalició entre els dos partits.

Encara falten, però, molts aspectes per conèixer en relació amb la nova llei. Se sap, això sí, que haurà de complir amb els termes establerts pel Pla de Recuperació enviat a la Comissió Europea. 

Pedro Sánchez assegura que es buscarà el consens de sindicats i patronal, al mateix temps que comptarà amb la participació dels empresaris durant la negociació.

Una negociació que haurà de concretar, per exemple, si es torna a donar més pes als convenis sectorials o quines són les mesures de flexibilitat interna de les empreses.

El govern espanyol també té la intenció de simplicar el nombre de contractes i deixar-los en tres: estable, temporal i de formació.

També és vol lligar l'aplicació dels ERTO a la formació dels treballadors, una despesa que, en gran part, assumiria l'Estat.

El propòsit del govern és que aquesta negociació es completi abans que acabi lany.

 

ARXIVAT A:
Govern espanyolDrets laboralsPSOEUnides Podem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut