Unides Podem i el PSOE tornen a xocar per desavinences en la reforma laboral

Podem ha demanat una "reunió urgent" al seu soci de govern pel que considera "falta de compromís" i "intents d'ingerència" de Nadia Calviño en competències que asseguren que són exclusives de Yolanda Díaz

Actualitzat

Crisi a La Moncloa. Els ministres de Podem s'han plantat i reclamen una reunió urgent del seguiment del pacte de govern. El motiu és la reforma laboral.

Ho ha anunciat la ministra de Drets Socials i secretària general de Podem, Ione Belarra, a través de les xarxes socials, on parla d'un "desacord greu". Diu que han demanat la reunió urgent de l'òrgan de coordinació de la coalició a causa de la falta de compromís per part dels socialistes a l'hora d'executar els acords pactats.


A Podem estan molestos amb la ministra d'Economia, Nadia Calviño, a qui retreuen falta de voluntat per canviar la reforma laboral. L'acusen, a més, "d'intentar ingerències" en competències que són exclusives de la ministra de Treball, Yolanda Díaz.

Sánchez nega cap "ingerència"

Des de La Moncloa han volgut treure importància a l'assumpte, assegurant que aquestes desavinences formen part d'una "normalitat absoluta" i que tant el PSOE i Podem disposen d'un òrgan creat per intercanviar punts de vista amb total naturalitat.

"El govern de coalició manté molt bona salut. No ho diem nosaltres, ho acrediten els resultats, els acords, l'alt grau de compliment i els èxits compartits."

Pedro Sánchez, aquest divendres a Brussel·les
Pedro Sánchez, aquest divendres a Brussel·les (EFE / Horst Wagner)


Des de Brussel·les, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat que la reforma del mercat de treball és estructural i afecta un mínim de cinc ministeris: Treball, Economia, Seguretat Social, Educació i Hisenda.

Per Sánchez, doncs, no és cap "intromissió" per part de Calviño (a qui no ha citat), sinó de "col·laboració i coordinació" dins de l'executiu per tirar-la endavant.

Pel portaveu parlamentari d'Unides Podem, Pablo Echenique, la suposada ingerència és "un missatge clar" del PSOE amb l'objectiu d'"intentar impedir la derogació" de la reforma laboral:


La reforma laboral ja va tensar la corda entre socis de govern després que el maig de l'any passat PSOE, Unides Podem i EH Bildu signessin per escrit un acord per derogar íntegrament la reforma laboral. L'acord, que va permetre l'abstenció de l'esquerra abertzale a la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma, finalment no va tirar endavant per un canvi de posició del PSOE.

L'última reunió de la taula de seguiment va tenir lloc el juliol passat. De moment, la pròxima reunió encara no té data.

 

ARXIVAT A:
Unides PodemPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut