Capçalera de la manifestació per la llibertat de Pablo Hasél a Barcelona
Capçalera de la manifestació per la llibertat de Pablo Hasél a Barcelona

Protestes a diferents ciutats quan fa un mes de l'empresonament de Pablo Hasél

Actualitzat

Després de dues setmanes sense aldarulls per l'empresonament del raper Pablo Hasél, aquesta tarda s'han convocat protestes al carrer a les quatre capitals catalanes i també a Madrid i altres ciutats espanyoles.

Unes 200 persones s'han concentrat a la plaça Universitat de Barcelona per protestar per l'empresonament de Pablo Hasél. Els assistents han organitzat un debat obert on han participat diversos manifestants. A la concentració s'hi han afegit també col·lectius en defensa dels immigrants.

Una de les pancartes de la manifestació de Barcelona
Una de les pancartes de la manifestació de Barcelona (EFE/Marta Pérez)

Gairebé una hora després de la convocatòria, la manifestació ha començat a caminar pel centre de Barcelona, encapçalada per una pancarta amb el lema "Pels nostres drets i llibertats. Amnistia total".

La marxa ha passat davant la Prefectura de la policia de Via Laietana on no hi havia presència policial i els manifestants no s'hi han aturat. La protesta ha acabat davant l'Arc de Triomf.

A Tarragona, la concentració per la llibertat de Hasél ha convocat una cinquantena de persones que han demanat l'amnistia i llibertat d'expressió amb un manifest i una actuació musical. A les acaballes de l'acte, els concentrats han recriminat als Mossos d'Esquadra una identificació que estaven duent a terme a pocs metres, i l'han qualificada de racista.

Aquesta acció ha desencadenat uns moments de tensió i un seguit d'identificacions. Fins a 7 persones han estat identificades i una d'elles s'ha de presentar demà a la comissaria.

Incident a Tarragona

A Girona s'han congregat una quarantena de persones i la manifestació ha acabat sense que hi hagi hagut cap incident.

La manifestació més multitudinària ha estat la que s'ha fet a Madrid. Més d'un miler de persones s'han concentrat a la plaça Carlos V. La marxa no havia estat comunicada a la delegació del govern espanyol. A la capçalera de la manifestació hi havia una pancarta amb el lema "Pels nostres drets. Amnistia total. Llibertat Pablo Hasél".

Els manifestants han intentat caminar pel passeig del Prado fins a la plaça de Cibeles, però la Policia Nacional els ha prohibit el pas.

Quan la manifestació s'ha desconvocat, la policia ha fet que els assistents sortissin fent una cua i mostressin el seu document d'identitat.

Manifestació a Madrid per Pablo Hasél
Manifestació a Madrid per Pablo Hasél (EFE/ Víctor Lerena)


142 detinguts en les jornades de protesta

Des que es van iniciar els incidents el 16 de febrer s'han detingut 142 persones. Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana sis persones relacionades amb els aldarulls que hi va haver fa un mes en aquestes manifestacions.

Tres dels detinguts són per l'assalt a la comissaria dels Mossos de Vic del 16 de febrer. En aquell moment ja es van arrestar quatre persones, i aquesta setmana s'han fet tres detencions més a Vic, Roda de Ter i les Masies de Voltregà. Als detinguts se'ls atribueixen els delictes de desordres públics, manifestació il·lícita, atemptat contra els agents de l'autoritat i amenaces i danys.
   
A més dels tres detinguts per l'assalt a la comissaria de Vic, també s'han detingut dues persones per unes pintades fetes la matinada del 19 de febrer a l'Ajuntament de Navarcles i a un cotxe de la Guàrdia Municipal. El sisè arrestat ha estat a Tarragona pels aldarulls del 20 de febrer a l'avinguda Marquès de Montoliu, on es van cremar contenidors i es van fer barricades per dificultar l'actuació policial.

Un milió, el cost dels desperfectes a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha calculat que el cost de les destrosses durant els disturbis a la capital catalana després de l'empresonament del raper Pablo Hasél supera el milió d'euros.

Segons ha detallat el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, en els incidents posteriors a les manifestacions per la llibertat de Pablo Hasél s'han cremat 300 contenidors i han quedat afectats més de 4.850 metres quadrats de sòl públic. Es calcula que els danys provocats a furgonetes i vehicles de la Guàrdia Urbana pugen a 30.000 euros.

 

ARXIVAT A:
Pablo HasélLlibertat d'expressió
Anar al contingut