Protecció Civil recomana ser curós si se circula a prop de la llera dels rius.
Protecció Civil recomana ser curós si se circula a prop de la llera dels rius.
Barcelona

Protecció Civil activa l'Inuncat en fase de prealerta davant la previsió de pluges intenses

Les pluges aniran avançant des de Ponent i les Terres de l'Ebre cap al nord-est i l'interior. S'esperen precipitacions a qualsevol punt del país, però seran més fortes a la meitat oest. Protecció Civil recomana netejar embornals i desguassos i anar amb cura si se circula a prop de lleres de rius o passos subterranis.

RedaccióActualitzat
Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'Inuncat. Ho ha fet d'acord amb les previsions de pluges intenses del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar.

Es demana precaució i prendre mesures preventives com netejar embornals i desguassos que puguin haver acumulat pols, fulles seques o terra, a patis interiors, terrasses, etc. per evitar petites inundacions. També cal ser molt curós si es circula prop de lleres de rius o passos subterranis. Per a qualsevol dubte, la Generalitat ha fet tot un llistat amb més consells.
 
Cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.
 
La previsió és que al llarg del dia les pluges vagin avançant des de Ponent i les Terres de l'Ebre cap el nord-est i l'interior. S'esperen precipitacions a qualsevol punt del país, però seran més fortes a la meitat oest, a punts de l'interior i al Pirineu i Prepirineu, sobretot al vessant sud. Sovint aquestes pluges aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa. Al litoral i prelitoral central i nord, les precipitacions seran més disperses.
 
Cal tenir en compte també que continuen els desembassaments a Boren, Talarn, Sant Llorenç, la Mitjana, Esterri, Torrassa, Flix, Balaguer i Terradets.
 
Anar al contingut