Barcelona

Prop de 120.000 autònoms s'han donat de baixa en un any a Catalunya

La crisi està causant estralls entre els autònoms. En l'últim any, prop de 120.000 treballadors per compte propi han sol·licitat la baixa a Catalunya, segons un informe de la UGT. Davant d'aquesta situació, "dramàtica i asfixiant", el sindicat reclama que es creï de manera immediata una prestació de desocupació per a aquest col·lectiu i que es constitueixi una taula anticrisi que impulsi mesures de protecció social immediatament ja que la llei de l'estatut del treballador autònom, que preveu prestacions d'aquest tipus, no estarà enllestida fins al 2011.

Actualitzat
Catalunya es converteix en el territori de l'estat on més autònoms s'han donat de baixa. Aquestes dades cal analitzar-les sense perdre de vista que també era el territori amb més persones que treballaven per compte propi. La diferència entre les altes i les baixes significa la pèrdua de més de 34.000 llocs de treball.

El sindicat ha exigit al govern la creació d'un subsidi per desocupació per aquests treballadors. També la creació d'una taula que impulsi accions per garantir la seva protecció social. I és que la llei de l'estatut del treballador autònom, que preveu aquestes i altres mesures, no entrarà en vigor fins al 2011.

La UGT responsabilitza d'aquesta situació "dramàtica i asfixiant" les entitats financeres i la falta de compromís del govern. El 80% dels autònoms que es van donar de baixa procedien del sector de la construcció i el 20% restant del sector serveis, del comerç i del transport.

Anar al contingut