Badalona

Principi d'acord entre Podem i Iniciativa per una candidatura conjunta a les eleccions del 27-S

La candidatura conjunta, pendent de rebre una nomenclatura, estarà liderada per qui s'imposi en unes primàries, que podrien celebrar-se a mitjans de juliol

Actualitzat

Principi d'acord entre Podem i Iniciativa per Catalunya-Verds per formar un bloc d'esquerres de cara a les eleccions al Parlament del 27 de setembre. La notícia ha transcendit aquest dijous, durant la visita que el secretari general del partit, Pablo Iglesias, ha fet a Badalona, gairebé mig mes després que la unió de les candidatures d'esquerres Guanyem Badalona en Comú aconseguís l'alcaldia del municipi.

La candidatura conjunta, pendent de rebre una nomenclatura, estarà liderada per qui s'imposi en unes primàries, que podrien celebrar-se a mitjans de juliol.

Aquest divendres al matí, Iglesias es reuneix amb els líders d'Iniciativa per Catalunya, Joan Herrera i Dolors Camats, per continuar avançant en les negociacions. De fet, aquest dijous Herrera ja ha manifestat el seu desig que hi hagués aquesta candidatura de confluència.

"El 'Sí que es pot' surt a guanyar les eleccions"

En el míting que ha fet a Badalona, Iglesias ha afirmat que la seva formació és "sobiranista" sense haver d'"embolicar-se amb la bandera", sinó perquè "la gent decideixi". Arran de les paraules del president de la Generalitat dissabte passat, Iglesias ha dit que Mas "està molt preocupat" per la confluència de partits d'esquerres. "Doncs jo dic aquí que l'eix del 'Sí que es pot' surt a guanyar les eleccions a Catalunya i parlarem amb molts companys per posar-nos d'acord, perquè cal guanyar les eleccions a Catalunya".

Davant de centenars de persones, el líder de Podem ha fet una crida a evitar que Mas continuï governant. "Podem fer fora CiU, podem fer una agenda social, podem dir que el dret a decidir té a veure amb l'estructura territorial de l'Estat, però volem decidir què passa amb els hospitals i les escoles, amb el que constitueix la sobirania".

Trobada amb l'alcaldessa de Badalona

El secretari general de Podem fa una visita de dos dies a Catalunya, en el marc de l'anomenada "Ruta del canvi", que el porta per diverses ciutats de l'Estat. Iglesias s'ha reunit aquest dijous amb la nova alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. El líder de Podem ha dit que "Badalona és un símbol preciós del canvi amb Dolors Sabater". Sabater va ser la cap de llista de Guanyem Badalona en Comú, una coalició que compta amb el suport de la CUP, Podem i Procés Constituent.

També divendres, Iglesias es trobarà amb la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la primera reunió entre els dos polítics des que Colau va guanyar les eleccions municipals a la ciutat comtal.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut