Herrera s'ha mostrat esperançat sobre una possible confluència amb Podem i Procés Constituent
Herrera s'ha mostrat esperançat sobre una possible confluència amb Podem i Procés Constituent
Barcelona

Herrera confia a confluir amb Podem i Procés Constituent el 27-S: "Junts multipliquem i aspirem a tot"

El coordinador nacional d'ICV insisteix que la designació del cap de llista no serà cap "escull" per a l'acord, perquè "el lideratge ha de sortir de la suma i de la reflexió compartida"

Actualitzat

El coordinador nacional d'Iniciativa per Catalunya, Joan Herrera, s'ha mostrat esperançat d'arribar a un acord per crear una candidatura de confluència amb Podem i Procés Constituent de cara a les eleccions al Parlament del 27 de setembre, imitant l'esquema de Barcelona en Comú (BComú) en les municipals.

"L'única manera de guanyar és anar junts: per tant, fem-ho", ha afirmat Herrera, que ha assegurat que "seria una irresponsabilitat no intentar sumar per multiplicar". A més, ha recordat que, pocs mesos abans de les municipals, semblava impossible que Barcelona en Comú pogués guanyar els comicis. "Creiem que és factible i ho intentarem", ha dit el líder d'Iniciativa, il·lusionat perquè una enquesta d'"El Periódico" assenyala que una llista que reproduís l'aliança de BComú podria disputar el primer lloc a l'anomenada "llista del president".

"Junts podem aspirar a tot", ha apuntat Herrera, que ha insistit que, "si anem per separat, no guanyem". És per això que ha fet una crida a "sumar per fer el tomb, i guanyar així la sobirania, el dret a decidir, la justícia, l'equitat i l'honestedat". En aquest sentit, ha insistit que la designació del cap de llista no serà cap "escull" per a l'acord perquè "el lideratge ha de sortir de la suma i de la reflexió compartida". Tanmateix, el líder ecosocialista ha emplaçat a assolir un acord ràpidament perquè queden menys de 100 dies per a les eleccions.

Justament aquesta setmana, Podem ha tancat la porta a convergir amb Esquerra Unida en una candidatura d'unitat popular en les pròximes eleccions generals, però Herrera no creu que afecti una possible confluència de cara al 27-S: "no hi ha cap canvi, tot continua igual, en positiu".

Anar al contingut