La família del treballador rebrà 330.000 euros
Barcelona

Primera indemnització a la família d'un treballador d'Uralita mort per càncer d'esòfag

L'home va morir per l'exposició continuada a l'amiant com a treballador de Rocalla, avui l'empresa Uralita

RedaccióActualitzat

Una sentència pionera condemna l'empresa Uralita a indemnitzar amb més de 330.000 euros la viuda i els nou fills d'un treballador de Rocalla que va morir per càncer d'esòfag com a conseqüència de l'exposició continuada a l'amiant. La indemnització d'Uralita, que va absorbir l'empresa Rocalla de Castelldefels el 1982, és en concepte de danys i perjudicis.

L'advocat Alex Tisminetzky, del Col·lectiu Ronda, considera que la sentència demostra que la responsabilitat d'una empresa no acaba quan el treballador mor:

"Contribueix a consolidar la idea que les empreses són responsables d'indemnitzar els danys i perjudicis causats, també després de la mort del treballador."

 

Antiga empresa Rocalla a Castelldefels (Arxiu Municipal de Castelldefels)


L'home va estar exposat continuadament durant 25 anys a l'amiant com a treballador de Rocalla. El seu cas ja va marcar un precedent quan, el 2017, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va reconèixer per primera vegada l'amiant com a causant del càncer d'esòfag, una malaltia que fins llavors no figurava en la classificació de patologies associades al material.

Ara, el jutjat social 28 de Barcelona apunta a la responsabilitat contractual de l'empresa Uralita en matèria de prevenció de riscos i considera que no va atendre les seves obligacions amb la salut dels seus treballadors.

 

Empresa Uralita, que el 1982 va absorbir Rocalla


Sentència pionera

Els 330.000 euros es divideixen en 115.000 euros per a la viuda i entre 20.000 i 50.000 euros per a cadascun dels 9 fills del matrimoni. El 2018 la família havia demandat l'empresa Uralita per reclamar que reconegués la seva responsabilitat en la mort.

Es tracta d'una de les primers sentències dictades arran de la resolució del Tribunal Suprem d'octubre del 2018 que establia que el dret a percebre una indemnització en concepte de danys i perjudicis formava part del conjunt de drets i accions que una persona morta deixa com a herència als seus successors.

 

 

 

ARXIVAT A:
AmiantJudicial
Anar al contingut