Manresa

Presó sense fiança per a l'últim detingut de l'assalt al xalet de la família Tous

La jutge de Manresa que instrueix el cas de l'assalt al domicili de la família Tous ha decretat l'ingrés a la presó sense fiança per a l'últim detingut, dimecres. L'acusa d'associació il·lícita i temptativa de robatori amb força. En les actuacions, la jutge destaca les contradiccions en què ha incorregut el detingut en la seva declaració, així com la coincidència de la seva fesomia amb la que van enregistrar les càmeres de seguretat de la família. A més, no es pot determinar que l'acusat fos a l'Argentina en aquelles dates, com manté. En canvi, sí que havia conduït el mateix vehicle que era als voltants de la casa dels Tous el desembre del 2006, quan hi va haver l'intent de robatori i un dels assaltants va resultar mort.

Actualitzat
La jutge del cas Tous ha decretat presó provisional sense fiança per a l'últim detingut per l'assalt al xalet d'aquests joiers, el desembre del 2006. Segons la magistrada, hi ha un important risc que l'imputat intenti fugir del país.

L'última de les detencions es va fer dimecres a Castelldefels. Segons els Mossos d'Esquadra, l'home, Aksim Blaku, de 40 anys i d'origen kosovar, apareixia a les gravacions de les càmeres de seguretat del xalet el dia del robatori frustrat, i tres dies abans, mentre preparaven l'assalt.

La resolució judicial assegura que a la cinta s'hi detecta un nombre de coincidències significatives suficient per identificar l'acusat. La magistrada li imputa un delicte d'associació il·lícita i temptativa de robatori, i ha decretat presó provisional perquè considera que podria intentar fugir del país. De fet, un dels altres detinguts per aquest cas va fugir quan el van deixar en llibertat provisional.

De les catorze persones que, segons la investigació, van preparar l'assalt al xalet dels Tous, una va morir pels trets que va disparar el responsable de seguretat de la família. Quatre més són a la presó, i la resta estan desaparegudes o encara no les han identificat.
Anar al contingut