Acte de presentació de la Crida Nacional per a la República, el partit de Puigdemont, aquest dimecres al vespre al barri de Gràcia (ACN)
Acte de presentació de la Crida Nacional per a la República, el partit de Puigdemont, aquest dimecres al vespre al barri de Gràcia (ACN)
Barcelona

Presenten una llista alternativa a la de Sànchez per liderar la Crida de Puigdemont

L'encapçala l'exregidor de Sant Cugat del Vallès per CiU, Jordi Farrés

RedaccióActualitzat

Dissabte es fa el congrés constituent de la Crida Nacional per a la República, el nou partit polític que promou Carles Puigdemont, i ja hi ha dues llistes que se'n disputen la direcció. L'oficialista l'encapçala Jordi Sànchez, el líder independentista empresonat i expresident de l'ANC. La que es pot qualificar d'alternativa, l'encapçala Jordi Farrés, advocat i ex-regidor de Convergència i Unió a Sant Cugat del Vallès.

Jordi Sànchez aspira a la presidència del nou partit i ha situat com a candidat a secretari general un polític de la seva confiança, l'exalcalde de Cerdanyola del Vallès provinent d'Iniciativa per Catalunya Antoni Morral. Diversos diputats de Junts per Catalunya figuren en aquesta candidatura. També hi ha els exconsellers procedents del PSC Ferran Mascarell i Marina Geli. A més incorpora Josep Ferrer, l'exrector de la UPC vinculat a EUiA, Comissions Obreres i Òmnium Cultural.

I a la llista no oficialista hi ha algun càrrec de l'administració de la Generalitat. Qui aspira a ser número 2 d'aquesta candidatura és l'escriptor Oriol Izquierdo. En un principi no tenien intenció de presentar candidat a la presidència i la secretaria general però ho han hagut de fer perquè els estatuts ho exigeixen si volen fer entrar candidats a la direcció.

A la presentació de la Crida, que es va fer aquest dimecres al vespre en un acte a Gràcia, a Barcelona, el president, Quim Torra, va demanar als sobiranistes unitat, de cara al judici del procés. Un acte en què també va intervenir Carles Puigdemont, amb un missatge gravat.

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontCrida Nacional per la RepúblicaJordi Sànchez
Anar al contingut