PP i Ciutadans eviten la foto amb Vox en la manifestació de Colón contra els indults

Discrepàncies sobre la xifra d'assistents: 25.000 persones segons la Policia Nacional i 126.000 segons la Policia Municipal de Madrid

RedaccióActualitzat

Segons la Policia Nacional, 25.000 persones s'han concentrat a la plaça de Colón de Madrid contra els indults als presos independentistes, la meitat que a la convocatòria de fa dos anys. La Policia Municipal de Madrid ha elevat la xifra fins a les 126.000.

A la protesta de Colón hi han participat els partits de dreta i extrema dreta: PP, Ciutadans i Vox. Aquesta vegada, però, i a diferència de fa dos anys, els líders d'aquestes formacions han evitat fer-se una foto conjunta i no han pujat a l'escenari.

Populars i taronges, conscients que no poden deixar la bandera contra els indults als seus rivals directes, han mantingut un perfil baix per evitar una altra foto conjunta donant la mà a Abascal com la del 2019, quan van reunir 45.000 manifestants per protestar per la figura del relator fixada entre els governs espanyol i català per ajudar a solucionar el conflicte.

La manifestació l'ha convocat la plataforma Unión 78, encapçalada per Rosa Díez, María San Gil i Fernando Savater. Els dirigents de Vox han estat els més aclamats, com també la dirigent del PP Cayetana Álvarez de Toledo, apartada de la primera línia per Casado fa uns quants mesos.

Una plaça de Colón que ha dit no als indults als presos independentistes i també no a les polítiques de Sánchez, amb consignes per demanar la dimissió del president espanyol.

PP, Vox i Ciutadans tornen a Colón per protestar contra el govern Sánchez pels indults
(EFE/Rodrigo Jménez)

 

Pablo Casado hi ha anat sense gairebé cap baró territorial. L'han acompanyat la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso; el president de Múrcia, Fernando López Miras, i el del PPC, Alejandro Fernández.

El president del Partit Popular ha reptat Sánchez a "mirar a la cara" els espanyols i dir-los per què vol "vendre" la unitat d'Espanya. Ayuso s'ha preguntat si el rei firmarà els indults als presos independentistes: "El faran còmplice?"

Casado, Díaz-Ayuso i Almeida (EFE/David Fernández)

Els membres de Ciutadans hi han assistit a "a títol personal", perquè -en paraules de la líder del partit, Inés Arrimadas- "no es manifesten els partits, sinó les persones".
 

Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa

La líder taronja ha exigit a Sánchez que compleixi amb el que va dir en campanya: "No es pot anar a la campanya electoral mentint per guanyar vots i ara indultar aquests senyors per guanyar temps a La Moncloa."

Vox, en canvi, hi ha assistit "en massa", segons va avançar el portaveu parlamentari Iván Espinosa de los Monteros. Abascal ha demanat unitat "per damunt de les sigles polítiques" i ha defensat que han tornat a Colón "sense por i sense vergonya de cap tipus de fotografia".

Segons l'organització, l'aforament per complir amb les mesures Covid s'ha completat i no es permetia l'entrada de més manifestants.

Els representants de l'extrema dreta de Vox a la manifestació (EFE/Rodrigo Jiménez)

 

Els socialistes defensen els indults

Els socialistes, amb les aigües internes més calmades, demanen comprensió per una mesura de gràcia que potser no tothom veu clara, i retreuen al PP que s'apunti a les fotos amb l'extrema dreta en comptes de contribuir a la recerca de solucions per al conflicte català.

"Havent provocat una part molt important d'aquesta situació, l'únic que els queda és la plaça de Colón. És molt lamentable i a més crec que amb covardia. Almenys en la primera foto se la van fer tots. Ara fugen de la foto però hi són. Això és de covards."

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, en una entrevista a La Vanguardia, també assegura que "els indults són a prop".

ARXIVAT A:
PPCsVoxJudici procésProcés catalàIndults
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut