Madrid

La manifestació de PP, Cs i Vox, amb 45.000 assistents, qualifica Sánchez de "traïdor"

Segons la delegació del govern espanyol, 45.000 persones s'han manifestat aquest migdia a la plaça de Colón de Madrid

RedaccióActualitzat

Fonts de la delegació del govern espanyol a Madrid xifren en 45.000 els assistents a la manifestació d'aquest migdia convocada per PP, Cs i Vox per defensar la unitat d'Espanya i reclamar eleccions anticipades a Pedro Sánchez.

La concentració, amb el lema "Per una Espanya unida, eleccions ara", ha tingut el suport de Vox, el soci parlamentari del PP a Andalusia, i altres formacions d'ultradreta, com la Falange, Hogar Social o España 2000.

Participants a la manifestació al voltant de l'escultura de Jaume Plensa a la plaça Colón


Pablo Casado, president del PP, ha remarcat que "el temps de Pedro Sánchez ja ha acabat". Casado ha denunciat la "rendició socialista" i els "tractes sota la taula" que, segons el seu parer, ha fet Sánchez "des de la moció de censura" amb l'únic objectiu de "perpetuar-se en el poder", consentint el "xantatge" independentista:

"D'aquí a cent dies tenim tres eleccions en les quals podem passar d'aquestes places a les urnes; l'Espanya dels balcons ha de passar a les urnes."

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que avui que el president espanyol "ens escoltarà clamant visca Espanya i visca la Constitució" i ha afirmat que "si convoca eleccions no farà falta mobilitzar-nos més". Rivera ha advertit a Sánchez que "si permet que els separatistes marquin el camí i es negociïn indults i privilegis per a ells, ens tindrà davant":

"Milers d'espanyols li estan dient aquest diumenge a Sánchez no al separatisme i sí a Espanya."

Rivera ha assistit a la manifestació acompanyat de la cúpula de Ciutadans. No hi era, però, la presidenta del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, perquè el seu avió ha arribat tard. L'alcaldable per Barcelona. Manuel Valls, sí que ha anat a la manifestació, però ha evitat pujar l'escenari i fer-se la fotografia de família al costat de Vox.

Pel líder de Vox, Santiago Abascal, avui Espanya té l'oportunitat de denunciar "la traïció d'un govern il·legítim i mentider", en referència al govern de Pedro Sánchez, que –diu– només està "sostingut pels enemics d'Espanya, de l'ordre constitucional i de la convivència entre espanyols". Abascal ha remarcat "la necessitat de sufocar el cop" a Catalunya "fins a les últimes conseqüències", amb la detenció dels seus "responsables i conspiradors". També ha reclamat la suspensió de l'autonomia de Catalunya:

"El cop s'ha de sufocar fins a les últimes conseqüències, amb la detenció dels seus responsables i conspiradors, em refereixo a la presidència de la Generalitat que encara defensa una via violenta, eslovena, per aconseguir la independència. S'ha de suspendre l'autonomia de Catalunya per restaurar l'imperi de la llei a Espanya."

Els líders polítics s'han mantingut volgudament en un segon pla durant la lectura del manifest, que ha clamat a favor de la unitat d'Espanya "sense complexos" i la convocatòria de comicis. Només després de la lectura del manifest han volgut pujar a l'escenari per a una foto final de grup.

Santiago Abascal, Pablo Casado i Albert Rivera a l'escenari


Els periodistes d'OK Diario Carlos Cuesta i María Claver, i Albert Castillón, han llegit el manifest amb què s'ha posat fi a la concentració. Els convocants han proclamant "l'enèrgic rebuig a la traïció comesa pel govern d'Espanya a Catalunya". Unes paraules que els manifestants han corejat amb crits de "Puigdemont a la presó".

 

Presència de la ultradreta

El PP i Ciutadans treuen ferro a la presència de formacions ultradretanes a la manifestació i insisteixen que ha estat una mobilització plenament democràtica. El president dels populars catalans, Alejandro Fernández, assegura que per a ell seria inacceptable aparèixer al costat de símbols feixistes.

"Aparèixer al costat de persones que portin banderes preconstitucionals o símbols feixistes, o que llancin càntics xenòfobs o racistes. Si això passés, jo, evidentment, estaria profundament incòmode. Però no sé què passarà demà. Jo aniré a la manifestació, que estic plenament convençut que serà cívica."

 

 

Autocars des de diverses ciutats

El Partit Popular ha mobilitzat tota la seva estructura territorial i ha portat autobusos amb militants de tot Espanya, a més dels seus dirigents autonòmics. Des de Barcelona han sortit autocars cap a Madrid.



 

ARXIVAT A:
Extrema dretaPPCsPablo CasadoAlbert Rivera
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut