El Papa Francesc en l'audiència setmanal al Vaticà, aquest dimecres
El papa Francesc en l'audiència setmanal al Vaticà, aquest dimecres (EFE/EPA/GIUSEPPE LAMI)

Polèmica per uns capellans de Toledo que resen per la mort del papa: "Que se'n vagi al cel aviat"

En una tertúlia a Youtube, diversos sacerdots de Toledo i internacionals fan broma sobre les oracions que li dirigeixen mentre travessa un estat de salut delicat

RedaccióActualitzat

Fet insòlit a l'Església. Un grup de capellans de Toledo resen "molt" perquè el papa Francesc es mori aviat, just els dies en què travessa un estat de salut delicat per una grip que arrossega des de fa un temps. No demanen que es mori obertament, sinó que ho fan amb un eufemisme, desitjant que vagi al cel:

"Reso molt pel papa, perquè pugui anar al cel com més aviat millor."

Ho diu Gabriel Calvo Zarraute, rector a Toledo, en una tertúlia penjada a Youtube amb més de 44.000 reproduccions.

Hi participen també altres capellans de la mateixa ciutat i internacionals, alguns dels quals també se sumen a les bromes sobre la qüestió. Ho ha avançat eldiario.es.

"Jo també m'uneixo a les oracions", diu el capellà estatunidenc Charles Murr. "Som molts amb aquesta intenció", li replica Calvo Zarraute.

"A veure si resem més fort", s'uneix el seu company de parròquia, Francisco José Delgado.

Aquests dos rectors són els hostes habituals del canal de Youtube La Sacristía de La Vendée, amb prop de 70.000 subscriptors.


Arran de la polèmica generada, els organitzadors de la xerrada s'han disculpat per un "comentari desafortunat" que asseguren que es deia "en to d'humor". Els participants admeten que són paraules "de mal gust", però insisteixen que en cap cas "expressa desitjos de la mort" del pontífex.


Els llops del papa, el sector més conservador

Malgrat que sigui insòlit dir-ho d'aquesta forma, el cert és que els detractors del papa al si de l'Església no són pocs. Amb el nom de "Llops del Papa", els sacerdots conservadors no s'amaguen de la seva oposició al pontífex.

Especialment, després que hagi tirat endavant mesures progressistes com la benedicció a les parelles LGBTI, entre altres apostes d'un papa que ja fa 10 anys que està al capdavant del Vaticà.

 

ARXIVAT A:
ReligióEsglésiaPapa FrancescVaticà
Anar al contingut