El pessebre de l'any 2019 (ACN)
El pessebre de l'any 2019 (ACN)

Polèmica pel pessebre de Barcelona: l'oposició el qualifica de munt de trastos

L'artista Paula Bosch ha sigut l'encarregada de dissenyar el pessebre d'aquest any que ja es pot visitar

RedaccióActualitzat

La plaça Sant Jaume de Barcelona ja està preparada per acollir els primers curiosos que s'acosten per veure la decoració nadalenca. Després de l'encesa dels llums de Nadal, aquest divendres era el torn del pessebre, que ha estat molt criticat per part dels partits de l'oposició.

Paula Bosch, dissenyadora d'escenaris teatrals i campanyes publicitàries, ha sigut l'encarregada de dissenyar el pessebre que ocuparà la plaça Sant Jaume tot el Nadal. En declaracions a l'Ajuntament de Barcelona, Bosch ha aclarit que el pessebre és una proposta universal, perquè tothom s'hi pot sentir representat.

 

Una de le caixes que formen el pessebre amb alguns dels dolços més tradicionals de Nadal

 

La proposta d'enguany gira al voltant de totes les caixes plenes d'objectes i de records que es recuperen per Nadal. Dintre de les caixes, que són de diferents materials i mides, es poden trobar alguns dels objectes que més s'associen al Nadal. Entre d'ells, la sopera, els galets, les copes de cava, o el raïm, a la vegada que diferents pessebres, arbres de Nadal i molsa.

 

En l'edició d'enguany, també s'ha de buscar el caganer, que està amagat entre les caixes

 

Un pessebre molt criticat

Els principals grups de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona han criticat el disseny d'enguany. Tant Ciutadans, com el grup de Manel Valls, Barcelona pel Canvi, i el Partit Popular han mostrat el seu descontentament a través de les xarxes socials:

La presidenta de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha comparat el disseny del pessebre en un servei de recollida d'andròmines velles:

 

La regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, també ha criticat el disseny al seu compte de Twitter:

 

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha utilitzat les xarxes socials per a respondre a les crítiques de l'oposició:

 

Per a totes aquelles persones que vulguin visitar el pessebre tradicional, el Museu Marès torna a acollir-lo. Enguany, inspirat en la muntanya de Montserrat i l'entorn. Aquest pessebre d'estil tradicional, és obra de l'Associació de Pessebristes de Barcelona, i es pot visitar del 29 de novembre al 2 de febrer.

 

Pessebres envoltats de polèmica des de fa anys

Des que Ada Colau ocupa l'alcaldia de Barcelona, els pessebres que s'han instal·lat a la plaça Sant Jaume han rebut crítiques. El pessebre de l'any 2015 va canviar l'estètica tradicional oferint una visió moderna i colorista.

L'any 2016, s'inspirava en el poema de Josep Vicenç Foix: "ho sap tothom i és profecia". El pessebre estava format per nou esferes transparents on es representaven nou estrofes del poema.

L'any 2017, les figures més tradicionals del pessebre es representaven de manera minimalista sobre uns pals de fusta.

I l'any 2018, una taula que simulava un sopar de Nadal, va substituir el famós pessebre a la plaça Sant Jaume.

 

El pessebre de Nadal de l'any 2018, situat a la Plaça Sant Jaume de Barcelona

 

ARXIVAT A:
NadalAjuntament de Barcelona
Anar al contingut