La figura de Jesús presidint la taula principal
La figura de Jesús presidint la taula principal
Barcelona

El pessebre de Barcelona sorprèn amb un format de grans dimensions i poc tradicional

L'espai mostra diversos conceptes nadalencs a gran escala, com els àpats familiars i els bons desitjos, a través de versos d'un poema de Montse Ginesta

Actualitzat

La plaça de Sant Jaume de Barcelona ha presentat el pessebre de Nadal aquest divendres. El nou pessebre mostra diversos elements tradicionals representats a gran escala i representats com si fossin cadires.

L'autor de la creació, Sebastià Brosa, ha volgut recrear l'ambient nadalenc amb la construcció de grans formats amb la intenció de transportar els espectadors a la seva infància.

L'element principal del pessebre és la representació d'un sopar familiar. L'autor ha creat una taula de grans dimensions amb les seves cadires, on situa els principals personatges del pessebre tradicional amb Jesús presidint la taula.

La figura del nadó està acompanyada de la verge Maria i Josep, que també presideixen el sopar. La resta de figures, com el caganer, un pastor i els Reis d'Orient, entre altres personatges, estan situats al voltant d'una taula coberta amb molsa.

Al pessebre també hi apareix un poema i bons desitjos sobre un estel fugaç, l'art, la bondat i la bellesa. Els versos, de Montse Ginesta, estan distribuïts en diversos plats i dins dels nius.

 

 

Un altre pessebre més tradicional

A més d'aquest pessebre, que estarà exposat fins al 6 de gener, els ciutadans que ho desitgin també en podran visitar un altre de més tradicional que s'exposa al Museu Frederic Marès. Aquest espai estarà obert al públic fins al 2 de febrer.

L'Associació de Pessebristes de Barcelona ha estat l'encarregada d'elaborar aquest pessebre més conservador, fet amb materials naturals com el suro, la molsa i altres elements vegetals. A més, les figures representades són de fusta i han estat elaborades a mà.

ARXIVAT A:
Nadal
Anar al contingut