Pamplona

Polèmica pel cartell taurí dels Sanfermines: "gairebé una burla" després de La Manada

Demanen a l'alcalde de Pamplona que retiri el cartell, que a la xarxa qualifiquen de "poc adequat", "poc encertat" o "machote"

Actualitzat

El cartell de la Feria del Toro de les festes dels Sanfermines ha aixecat polèmica a Pamplona i a les xarxes socials. S'hi veu un minotaure d'esquena i de cara a l'arena de la plaça, el tors d'un home amb el cap d'un toro amb el mocador vermell al coll típic dels Sanfermines.

La imatge traspua la força i l'agressivitat que caracteritza els braus però també s'ha interpretat com una picada d'ullet a La Manada, sobretot després que els membres condemnats per agredir sexualment una noia durant les festes quedessin en llibertat.

L'autor del polèmic cartell és l'artista francès Lauren Pallatier, que dedica el seu art només al món taurí.

 

Les xarxes s'han fet ressò de la polèmica sobre el cartell, que consideren, com a poc, desafortunat: "Quin cartell més 'machote' per a un San Fermín 2018", diu en difondre la imatge del cartell a Facebook. I s'han generat comentaris com: "Gran reflexió, aquest any dedicat a La Manada" o "Poc adequat, sens dubte".

També a Twitter s'han generat comentaris que troben el cartell "poc encertat" i "gairebé una burla". Fins i tot interpel·len l'alcalde de Pamplona, Joseba Asirón, i demanen que es retiri.

 

 

Arran de la sentència i posterior llibertat provisional dels 5 membres de La Manada, els col·lectius feministes i altres sectors socials han manifestat el seu rebuig. I especialment per a les festes dels Sanfermines d'aquest any l'Ajuntament de Pamplona ha presentat una campanya perquè les dones participin de la festa i "omplin els carrers" contra les agressions sexuals.

El cartell polèmic és el de la Feria del Toro, no el dels Sanfermines. Per fer el cartell dels Sanfermines d'aquest any, l'artista Adriana Eransus s'ha inspirat en l'estètica de la pel·lícula "La, la, land" i representa una plaça plena de llums i una parella ballant. Aquest cartell també és una picada d'ullet a la cantant navarresa Amaia, que va participar al festival d'Eurovisió.

 

ARXIVAT A:
La ManadaFeminismeAgressió sexualCultura popular
Anar al contingut