Polèmica a Austràlia per les vacances del primer ministre quan els incendis empitjoren
El primer ministre australià de vacances a Hawaii mentre els incendis empitjoren (Reuters)

Polèmica a Austràlia per les vacances del primer ministre quan els incendis empitjoren

Ja són vuit les víctimes mortals a causa dels incendis que des del juliol arrasen Nova Gal·les del Sud

RedaccióActualitzat

El primer ministre d'Austràlia, Scott Morrison, ha demanat disculpes després d'haver rebut crítiques per estar de vacances a Hawaii durant els greus focs que afecten Austràlia des del juliol. El país està vivint un dels períodes meteorològics més complicats amb incendis i temperatures molt extremes.

A les xarxes socials, les crítiques a Morrison s'han viralitzat.

 

 

 

Scott Morrison va marxar de vacances a Hawaii amb la seva família mentre la situació dels incendis empitjorava. A l'estat de Nova Gal·les del Sud, s'ha declarat l'estat d'emergència després d'assolir les temperatures més altes de la seva història.

Morrison ha demanat disculpes després de ser fortament criticat. En declaracions que ha compartit Europa Press, demana perdó i assegura en un comunicat que ha estat informat en tot moment.

"Ho sento molt si he ofès algun dels australians que s'han vist afectats pels terribles incendis forestals per anar-me'n amb la meva família just en aquest moment."

"He rebut actualitzacions constants sobre els incendis com també de la situació de les víctimes."

L'Oficina del Primer Ministre també ha rebut crítiques després d'evitar confirmar si Morrison havia marxat de vacances.

(Reuters)

 

La situació a Nova Gal·les del Sud, cada vegada més extrema

A l'estat de Nova Gal·les del Sud, situat al sud del país, una persona ha mort a causa dels incendis. És la tercera víctima en les últimes hores. Les dues morts anteriors van ser dijous, quan dos bombers van morir en bolcar el camió en què anaven després de xocar amb un arbre mentre treballaven per extingir els incendis. Des del juliol ja hi ha hagut 8 víctimes mortals.

Visió aèria de la situació dels incendis a Nova Gal·les del Sud (Reuters)

 

La contaminació de l'aire és molt elevada pels incendis sense control (Reuters)

 

A més a més, en aquest mateix estat, una persona està desapareguda, i quatre bombers i tres policies han resultat ferits per inhalació de fum, segons l'agència Efe.  

 

Morrison ha expressat el seu condol per les morts dels últims dies:

" Estaven defensant amb valor les seves comunitats, amb un esperit i una dedicació inigualable que els situarà per sempre entre els australians més valents."

De fet, es preveu que el pitjor encara ha d'arribar. Aquest dissabte, les altes temperatures podrien arribar fins als 47 graus. Els serveis mèdics australians han demanat al primer ministre que declari l'estat d'emergència sanitària a tot el país.

ARXIVAT A:
IncendisMedi ambientCrisi climàtica
Anar al contingut