Imatges d'una dona rescatant un coala a Austràlia enmig dels incendis devastadors

El rescat d'un coala entre les flames, enmig d'un incendi a Austràlia, es fa viral

Els experts pensen que els focs forestals poden haver causat la mort d'un miler de coales

RedaccióActualitzat

El rescat d'un coala entre les flames, enmig d'un incendi forestal a Austràlia, s'ha fet viral a les xarxes. Les imatges mostren una dona, que va dir al canal de notícies Nine News que es diu Toni, agafant un coala en un bosc en flames.

La dona l'agafa embolcallant-lo amb la seva camisa després. L'havia vist quan el coala travessava la carretera fugint de les flames, però s'ha endinsat en una altra zona de bosc que també s'havia incendiat.

 

 

Seguint-lo entre els arbres, la dona ha aconseguit agafar el coala quan estava enfilat al tronc d'un arbre mirant de fugir de les flames. Tot seguit, el deixa a terra i li mulla el cos amb una ampolla d'aigua per refrescar-lo. L'animal, que ha estat batejat com a Lewis, ha patit algunes cremades, aparentment superficials, gemega de dolor.

Després d'embolicar-lo amb una manta, la Toni agafa el coala en braços per traslladar-lo a un hospital de coales de Port Mcquarie, on estan tractant uns 50 exemplars d'aquests marsupials rescatats de les flames.

 

 

Els fets han passat a l'estat de Nova Gal·les del Sud, a prop de Long Flat, una població 49 quilòmetres a l'interior de Port Mcquarie, a la costa est australiana, 375 quilòmetres al nord de Sydney.


"Funcionalment extingits"

Es tem que els incendis que assolen Austràlia aquest estiu ja han causat la mort d'un miler coales a Nova Gal·les del Sud. Aquest mes n'haurien mort uns 300, i el mes passat en van morir uns 700 en uns focs al nord de l'estat, a Ballina. Ho ha explicat Deborah Tabart, presidenta de la Fundació Australiana de Coales, que ha xifrat entre 16.000 i 18.000 la població de coales de Nova Gal·les del Sud.

 

 

Tot fa pensar que les condicions de vida dels coales empitjoraran per la pujada de les temperatures causada pel canvi climàtic, que no només propicia l'esclat de focs forestals en els hàbitats dels coales, sinó que alterarà els valors nutricionals de les fulles que són el seu aliment habitual, bàsicament d'eucaliptus.

Els coales també tenen la seva supervivència amenaçada, com a espècie, pel desenvolupament urbanístic i per la clamídia, una malaltia bacteriana que els causa ceguesa, infertilidad i, de vegades, la mort. Tabart, de fet, considera que "els coales estan funcionalment extingits".


Sis morts i 500 habitatges cremats

Aquest estiu austral, els incendis ja han causat la mort de sis persones, han destruït més de 500 habitatges i han calcinat uns 13.000 quilòmetres quadrats de territori. Només a Nova Gal·les del Sud hi ha 54 focs actius, amb 22 focus sense control.

Fa poc també s'ha fet viral la imatge d'un altre coala, al qual un home dona de beure amb un got. També havia patit cremades a causa dels incendis forestals, en aquest cas els que han afectat la reserva natural del llac Innes.

ARXIVAT A:
IncendisMedi ambientCrisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut