Duran i Lleida ha aixecat polseguera amb el post sobre l'homosexualitat. (Foto: http://www.duranilleida.org)
Duran i Lleida ha aixecat polseguera amb el post sobre l'homosexualitat. (Foto: http://www.duranilleida.org)
Barcelona

Pluja de crítiques a Duran i Lleida per defensar els tractaments contra l'homosexualitat

Diversos partits i també col·lectius de gais i lesbianes han exigit una rectificació al president d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, que mitjançant el seu blog ha defensat que es pugui buscar ajuda mèdica per "modificar o controlar" l'homosexualitat. El rebombori que ha creat el post de Duran i Lleida n'ha col·lapsat la pàgina (Duranilleida.org) i el mateix polític ha matisat en un altre post que no creu que l'homosexualitat sigui una malaltia, però que es ratifica en la defensa dels tractaments de les persones que, un cop descobreixen que els agraden les persones del mateix sexe, volen ser heterosexuals.

Actualitzat
Al post polèmic, Duran i Lleida es declara "sorpès" pel fet que sortir de l'armari sigui vist com un motiu de celebració i, en canvi, no es permeti l'ajuda mèdica a les persones que no vulguin acceptar l'homosexualitat. "Estic en contra de represaliar l'assistència mèdica a les persones que cerquin modificar la seva homosexualitat o controlar-la", afirma. I continua preguntar-se per què es diu que l'opció sexual pot canviar i és "transitòria, fins i tot" i, en canvi, "aquest principi no s'apliqui quan qui demana fer el trànsit a l'heterosexualitat és un homosexual". 

En un post publicat posteriorment, el president del grup de CiU al Congrés es defensa de les crítiques que ha rebut amb l'argument que no pensa que l'homosexualitat sigui una malaltia, denuncia que els mitjans de comunicació l'han malinterpretat i es ratifica en el que ha dit.

El rerefons dels posts és l'expedient que la Generalitat va obrir a una clínica que oferia tractaments per "curar" l'homosexualitat i també l'anunci que el govern prepara una llei per prevenir l'homofòbia que preveu ensenyar als més petits que hi ha diverses opcions sexuals. 

Les crítiques li han arribat de diversos sectors. El Front d'Alliberament Gai de Catalunya ha exigit una disculpa pública tant a UDC com a CDC. ICV ha acusat Duran i Lleida de fomentar l'homofòbia a base d'arguments "basats en esterortips i prejudicis molt rancis". També el PSC ha considerat "aberrants i retrògrades" les declaracions, a més "d'impròpies d'un dirigent del segle XXI". 

Més enllà dels partits d'esquerres, també Convergais, el col·lectiu de Convergència Democràtica integrat per militants homosexuals, s'ha mostrat "indignat" per les declaracions i ha recordat a Duran i Lleida que ser gai "no s'escull". Un altre grup vinculat a CDC, la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), n'ha condemnat les paraules i ha animat la Generalitat a "continuar investigant" casos com els de la clínica sancionada. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut