Una parella celebra la recent legalització dels matrimonis homosexuals a Portugal. (Foto: Reuters)
Una parella celebra la recent legalització dels matrimonis homosexuals a Portugal. (Foto: Reuters)
Barcelona

Les escoles mostraran les diverses orientacions sexuals per prevenir les fòbies

El govern prepara una llei per protegir els drets de les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals, que, entre altres coses, preveu sancions i també ensenyar als més petits que hi ha diverses orientacions sexuals. Així, el temari de Primària o Secundària mostrarà les diferents opcions que hi ha, amb l'objectiu d'evitar futures actituds discriminatòries. La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha admès que la llei no s'aprovarà al Parlament aquesta legislatura però s'ha mostrat convençuda que tirarà endavant perquè és "necessària".

Actualitzat
El projecte en què treballa la Generalitat porta per nom "llei de drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals i per a l'eradicació de l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia". El principal objectiu és garantir els drets d'aquests persones, i evitar la discriminació i la violència que puguin patir. 

La llei afectarà tot l'ordenament jurídic català i les polítiques governamentals, amb l'exigència d'igualtat a les lleis i reglaments. Es posarà en marxa un telèfon d'atenció permanent per a homosexuals i transsexuals, per donar-los assessorament en cas de discriminació. 

Un dels eixos de la llei és ensenyar la realitat homosexual i transsexual des de l'etapa educativa de Primària, mitjançanmt recursos didàctics. 

Actualment la llei està en període participatiu. El govern té la intenció d'aprovar-la entre el setembre i l'octubre, de manera que és pràcticament impossible que el Parlament l'aprovi aquesta legislatura, tenint en compte que hi haurà eleccions a la tardor.

Ara bé, la consellera Capdevila confia que no es quedarà en un calaix perquè la llei "no surt només a iniciativa del govern. No és una llei inútil, sinó necessària". Cadpevila s'ha mostrat sorpresa pel fet que encara hi hagi qui equipari l'homosexualitat amb una malaltia, en referència a la clínica de Barcelona que oferia "curar" els pacients. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut