Xavier Faura i Pau Ricomà han assumit personalment la desfeta del 28M (ACN/ Anna Ferràs i Neus Bertola)

Pleguen Xavier Faura i Pau Ricomà, candidats d'ERC a Tortosa i Tarragona el 28M

Xavier Faura no recollirà l'acta de regidor a Tortosa i l'exalcalde de Tarragona, Pau Ricomà, deixarà la política municipal abans que acabi l'any per facilitar el relleu al partit

El candidat d'Esquerra Republicana a Tortosa, Xavier Faura, ha anunciat aquest dilluns que fa "un pas al costat" i que no recollirà l'acta de regidor. Assegura que estaria incòmode presidint l'Ajuntament tortosí amb només el 13% dels vots dels electors, encara que un pacte de govern entre diverses forces polítiques li acabi adjudicant l'alcaldia.

Faura ha afegit, però, que no deslegitima a qui ho faci en lloc seu, però admet que ell "no ha estat capaç de transmetre la il·lusió i l'empenta" que tenia pel seu projecte i que per això, després "d'una reflexió en fred", ha decidit apartar-se de la primera línia política per la desfeta a les eleccions municipals del 28M. 

La nova portaveu del grup serà la número dos de la candidatura, Mar Lleixà. Els republicans, que tenen la clau del futur govern, mantenen negociacions "amb discreció" amb les diferents candidatures.

El partit encara no ha fet públic si donaran suport a la candidata de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, perquè revalidi l'alcaldia o bé si s'inclinaran per un govern d'esquerres com reclamen Movem Tortosa-PSC i la CUP. 

Roigé s'ha quedat a un regidor de la majoria absoluta a Tortosa (ACN / Anna Ferràs)

Xavier Faura ha afegit que continuarà sent membre d'ERC com a militant perquè és el partit que representa "com pensa i com és", però ha remarcat que no "ha vingut a la política a escalfar una cadira" i que "no serà regidor ni portaveu del grup". Assegura que, tot i l'augment de l'abstenció, sent com a pròpia la derrota a Tortosa, en la qual ERC ha perdut més d'un miler de vots i un regidor.

Faura va implicar-se per primer cop en política el 2017, com a president de la sindicatura electoral per al referèndum de l'1-O a la demarcació de Tarragona.

"Vaig trencar els esquemes de molta gent, que m'ubicaven ideològicament en un altre lloc i s'equivocaven, però aquesta falta d'ubicació potser m'ha provocat també dificultats a l'hora de treballar", ha assenyalat.

Viñuales celebra amb el seu equip la victòria a les municipals de Tarragona, el passat 28M (ACN / Neus Bertola i Mar Rovira)

Pau Ricomà deixarà la política en els pròxims mesos

A Tarragona, el fins ara alcalde, Pau Ricomà, també ha donat més detalls del seu futur professional després de perdre l'alcaldia el passat 28M davant del socialista Rubén Viñuales.

Ricomà ha assegurat, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, que deixarà la política municipal d'aquí a uns mesos, després de les eleccions del 23 de juliol. En les últimes eleccions municipals, ERC va perdre un regidor i, la mateixa nit electoral, Ricomà ja va dir que recolliria l'acta de regidor i passaria a l'oposició, però que no es tornaria a presentar com a candidat.

Ricomà diu que deixarà la política "de manera activa" abans d'acabar, l'any per facilitar el relleu de l'equip republicà. Considera que "el pitjor que pot fer un alcalde és quedar-se fent nosa" i defensa que marxarà quan "l'equip ja estigui consolidat". La número dos dels republicans, Maria Roig, passarà a ser la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona.

El nou alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ja ha anunciat que replantejarà alguns dels projectes del govern del republicà Ricomà, com ha explicat en aquest vídeo:

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MEleccions municipals 2023
Anar al contingut