Activitats a la bassa de reg d'Alpicat
Activitats a la bassa de reg d'Alpicat, al Segrià

"Platges" d'interior per combatre la calor a les comarques de Lleida

Segons l'Agència Catalana de l'Aigua, la qualitat de l'aigua en les 12 platges d'interior amb més banyistes és excel·lent

RedaccióActualitzat

Quan la platja no és a prop, les piscines són l'opció més comuna per refrescar-se amb tanta calor, però n'hi ha d'altres: les basses de reg, rius o pantans. A les comarques de la Plana i del Prepirineu, l'absència de mar es compensa amb la proliferació d'espais lúdics en aquests indrets.

A Alpicat, per exemple, tenen una bassa per al reg que, des de fa quatre estius, comparteix l'ús agrícola amb el lúdic. A Gimenells i Pla de la Font, a les basses també es fan cursets i activitats com piragüisme, passejades amb hidropedals o fins i tot esquí nàutic. Al pantà de Rialb, els esports nàutics també estan en auge. L'any passat els van fer servir 1.750 usuaris i enguany n'esperen prop d'un 10 per cent més.

Tan important com tenir la possibilitat de refrescar-se és saber en quines condicions està l'aigua on ens submergim. Els voltants de rius o embassaments com el de Rialb, Sant Antoni, Sau o Siurana esdevenen les anomenades platges d'interior.

Igual que es fa amb l'aigua salada a les platges del litoral, l'Agència Catalana de l'Aigua també analitza cada quinze dies les d'aigua dolça per comprovar-ne la qualitat. L'últim informe diu que l'aigua a les 12 platges d'interior amb més banyistes és excel·lent.

Anar al contingut