El ninot que els concentrats han penjat a la seu de Ferraz
El ninot que els concentrats han penjat a la seu de Ferraz (Europa Press/Diego Darramés)
Madrid

Pengen un ninot de Sánchez en el Cap d'Any de l'extrema dreta a Ferraz: "Cal fer-ho de veritat"

El PSOE estudia "totes les vies legals" per la concentració i la Policia Nacional ja ha citat el convocant de l'extrema dreta que ha aplegat unes 300 persones davant la seu socialista a Madrid

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha citat el convocant de la protesta que ha reunit unes 300 persones aquesta nit passada davant la seu del PSOE a Madrid per passar el Cap d'Any i protestar en contra de l'amnistia. Durant la concentració, un grup de manifestants han penjat un gran ninot amb la figura del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l'han insultat i colpejat. Han cridat "fill de puta" i han exclamat: "Això cal fer-ho de veritat!"

L'acte era organitzat per l'organització Revuelta, vinculada a Vox, i s'ha emès en directe per diferents mitjans d'extrema dreta. Durant la transmissió a EDATV, els conductors del programa han insultat Pedro Sánchez i han reivindicat les paraules del líder de Vox, Santiago Abascal, en una entrevista a Clarín, en què va assegurar que el poble "voldrà penjar pels peus" el president espanyol.

La xifra de participants, uns 300 segons la delegació del govern espanyol a Madrid, està en la línia amb el seguiment que en les últimes setmanes ha tingut aquesta concentració convocada cada nit des de fa dos mesos davant la seu dels socialistes. La primera va ser el 3 de novembre, per protestar en contra del pacte per a la investidura de Sánchez entre el PSOE i Junts.

La Policia Municipal de Madrid ha impedit els organitzadors de l'esdeveniment que poguessin accedir amb camions davant la seu del PSOE, per fer el muntatge que volien organitzar per celebrar les campanades. Els responsables de Revuelta han assegurat que això ha estat "culpa d'Almeida", l'alcalde de Madrid, del PP. S'han hagut de conformar fent-ho amb un megàfon.
 

"Totes les vies legals"

El PSOE ha afirmat a X que estudia "totes les vies legals" pel simulacre de penjar del coll un ninot del president del govern espanyol. Segons detallen fonts socialistes, l'acció podria ser un delicte d'odi.

Fonts del PSOE insten el PP a pronunciar-se per aquests fets, apuntant especialment cap al líder dels populars, Albert Núñez Feijóo, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso: "Volem saber quina opinió té un partit que s'autodenomina "d'Estat"".

Els socialistes subratllen que Vox i "les seves organitzacions satèl·lits no només no condemnen, avalen aquest tipus d'actes". Per això, recalquen des de la formació que "quan no es condemna, és còmplice".

En aquest context, integrants del govern espanyol i altres membres del partit socialista, com el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, han condemnat aquests fets a X:

ARXIVAT A:
PSOEPedro SánchezVox
Anar al contingut