La vicepresidenta en un acte d'aquest mes a Madrid (Europa Press/Tamara Rozas)
Santiago de Compostel·la

Pengen del coll un ninot que representa la vicepresidenta Carmen Calvo

L'acció, que ningú reivindica, s'ha vinculat a la polèmica per la llei trans que defensa Podem i que té l'oposició de la vicepresidenta i de grups feministes

Actualitzat

La matinada de divendres va aparèixer a la plaça 8 de Març de Santiago de Compostel·la un ninot penjat d'un arbre amb la cara de Carmen Calvo i un cartell que posava: "M'he perdut... per on queda el patriarcat?"

La vicepresidenta Carmen Calvo ha compartit la imatge en un missatge a Twitter, on rebutja la violència i les amenaces i adjunta la informació de ElComún.es, una publicació "militant" d'esquerra que vincula l'acció amb el col·lectiu trans.

 

La llei trans, que encara no està aprovada, ha provocat divisió al govern espanyol i entre grups feministes i transsexuals.

La vicepresidenta Carmen Calvo i col·lectius feministes no veuen bé la llei trans que impulsa el Ministeri d'Igualtat d'​​Irene Montero. Segons el projecte de llei, permetria el canvi de sexe a partir dels 16 anys sense necessitat d'informe mèdic o tractament. Part del feminisme considera que això implicaria negar l'existència del sexe biològic i perjudicaria les polítiques d'igualtat.

També a través de Twitter, el PSOE ha mostrat el suport a la vicepresidenta i ha qualificat d'"intolerable, abominable i repugnant" el que ha passat a Santiago de Compostel·la.

 

 

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut