Fotografia d'arxiu de Penélope Cruz (EFE)
Fotografia d'arxiu de Penélope Cruz (EFE)
Sant Sebastià

Penélope Cruz, Premi Donostia i imatge del cartell del Festival de Sant Sebastià

L'actriu, guanyadora d'un Oscar i tres Goyas, serà present a la pròxima edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià

RedaccióActualitzat

Penélope Cruz serà guardonada amb el Premi Donostia la 67a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià, que se celebrarà del 20 al 28 de setembre. A més, l'actriu serà la imatge del cartell oficial del certamen.
 


L'organització del festival ha presentat aquest divendres la imatge oficial d'aquesta edició, en blanc i negre, juntament a la resta de seccions que formen el certamen: New Directors, Horizontes Latinos, Zabaltegi, Perlas, Nest Film Students, Culinary Cinema i el de la retrospectiva, dedicada aquest any al director mexicà Roberto Gavaldón.

Ara per ara, l'organització assegura que no té pensat entregar cap altre Premi Donostia, tot i que "el normal" seria entregar-ne dos o tres. El director del festival, José Luis Rebordinos, parla de "coincidència meravellosa" que Cruz hagi estat imatge del cartell i també hagi rebut el premi:
 

"Estem molt contents que Penélope hagi acceptat el guardó. Ha dit que se sentia molt honrada i il·lusionada, però els que ens sentim molt honrats i il·lusionats som nosaltres per tenir com a imatge i com a primer Premi Donostia una actriu de la seva importància, a la qual el Festival ha seguit des dels seus primers passos, abans de convertir-se en la gran estrella que és avui."


El comitè de selecció segueix treballant per confeccionar el programa del 2019, que tindrà el 80% de l'agenda completa en un mes o mes i mig. De moment, hi ha cinc o sis pel·lícules confirmades per la Secció Oficial i n'hi ha dues més que estan esperant resposta.

 

"Molt bon moment" del cinema espanyol

Rebordinos ha afirmat que el cinema espanyol passa per un gran moment i que és "un dels termòmetres" del Festival de Canes, on, en la propera edició, Pedro Almodóvar competirà per la Palma d'Or amb "Dolor y gloria".
 

"El cinema espanyol passa per un molt bon moment, sobretot perquè té molta varietat, té pel·lícules pel gran públic de qualitat, i pel·lícules més minoritàries, que busquen nous camins. L'aspecte bo és que tenim cinema de tot tipus. I el mateix està passant amb el cinema basc, que el tenim molt variat i molt interessant com mai l'hem tingut, amb una gran repercussió en festivals internacionals."

 


Rebordinos també ha anunciat que en aquesta edició del festival rendirà un petit homenatge a tres persones que han mort i que van estar vinculades al certamen en alguna de les seves etapes: Luis Calparsoro, Juanmi Gutiérrez i Diego Galán.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut