Pedro Sánchez torna a convidar els independentistes a "passar del monòleg al diàleg"
Pedro Sánchez (EFE)

Pedro Sánchez torna a convidar els independentistes a "passar del monòleg al diàleg"

El president espanyol no ha fet cap gest per convèncer els partits independentistes, dels quals necessita el suport per als pressupostos

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez torna aquest dissabte a Barcelona per participar en un acte del PSC. Ho fa amb el projecte de pressupostos de l'Estat acabat d'aprovar pel Consell de Ministres.

El PSC presenta oficialment el seu candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni. Ho fa en un acte al Fòrum amb la presència de Pedro Sánchez, que busca suports entre els partits independentistes per tirar endavant els seus pressupostos al Congrés.

Jaume Collboni i Pedro Sánchez (EFE)

En relació amb Catalunya, el president espanyol diu que necessita cohesionar-se i que el govern espanyol vol trencar la política de blocs.

"Catalunya necessita que la Catalunya nacionalista es reconegui en la no nacionalista. Quantes vegades heu votat els catalans aquests darrers quatre anys? No comença a ser hora que la Generalitat de Catalunya governi i resolgui els problemes de la ciutadania deixant de banda que es voti sobre l'independentisme? A cada votació sempre hi ha el mateix resultat. Ho sento, senyors independentistes, vostès no tenen majoria social a Catalunya."

Sánchez ha demanat als partits independentistes que passin "del monòleg al diàleg".

El president espanyol ha tornat a assegurar que esgotarà la legislatura i que no hi haurà eleccions fins al 2020.

"Rivera i Casado diuen 'eleccions ara', però que s'esperin asseguts: fins al 2020 governarem els socialistes."

També ha fet referència al pacte a Andalusia entre PP, Cs i Vox:

"A Espanya hi ha tres formacions que volen involucionar, són els Voxonaros de la política espanyola."

 

 

Iceta en relació amb els pressupostos: "El 'no' és impossible"

El líder del PSC ha dit a ERC i PDeCAT que, si volen defensar els interessos dels catalans, han de donar suport als pressupostos generals espanyols.

"El 'no' és impossible. Jo demano als partits independentistes que no caiguin en la contradicció de, per una banda, demanar més recursos i, per l'altra, votar el 'no' a aquest projecte. Serà impossible per a algú que vulgui dir que governa per als interessos del país i per als interessos dels catalans haver patrocinat un vot negatiu en aquest projecte de pressupost."

 

 

Dilluns, el PSOE portarà els números al Parlament espanyol i començarà un tràmit parlamentari en què necessita els vots dels partits que li van donar suport en la moció de censura, inclosos Esquerra i PDeCAT.

Els pressupostos preveuen una recaptació rècord a través d'impostos, amb un objectiu de dèficit de l'1,3% i una revisió a la baixa del creixement de l'economia del 2,3 al 2,2%. Des de l'executiu socialista no han quantificat quina inversió es destinarà a Catalunya.

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatPSC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut