El vicepresident Aragonès i el president Torra durant la reunió del govern (ACN)
El vicepresident Aragonès i el president Torra durant la reunió del govern (ACN)
Madrid

PDeCAT i ERC avisen Sánchez que no accepten "xantatges" per aprovar els pressupostos

Aragonès diu que les referències als ultres no serviran de res: "L'extrema dreta ja la tenim. Vox demana 72 anys per a Oriol Junqueras"

RedaccióActualitzat

Els partits independentistes reclamen una oferta clara a Pedro Sánchez després del seu anunci que vol portar els pressupostos al Congrés al gener. PDeCAT i Esquerra volen una solució política per a Catalunya i que no s'utilitzi l'amenaça de Vox com a xantatge.

Des d'ERC, el diputat a Madrid Gabriel Rufián ha carregat contra la posició dels socialistes:

"No només hem d'aguantar la repressió d'aquest estat sinó també els xantatges, concretament del govern i d'alguna formació política que, de facto, són els seus socis"

Rufián ha assegurat que no hi ha partides pressupostàries suficients per pagar la dignitat dels presos independentistes.

 

Gabriel Rufián: "No només hem d'aguantar la repressió d'aquest estat sinó també els xantatges"

 

Ferran Bel, del PDeCAT, adverteix que els catalans no es poden conformar amb un nou estatut:

"No poden pensar que aquesta proposta no és simplement dir a Catalunya que, després de tot el que ha passat, vol un nou estatut i que els catalans votaran un nou estatut"

El vicepresident Pere Aragonès ha assegurat, en declaracions a Ràdio 4, que les al·lusions de Sánchez a l'extrema dreta, després de la irrupció de Vox a Andalusia, no serveixen de res.

"Si creu que amenaçant en presentar uns pressupostos i que si aquests pressupostos no tiren endavant, cau el govern, s'equivoca. Nosaltres no funcionem amb amenaces. No funcionem amb xantatges. Estem en una situació prou greu que ens comporta que actuem amb la màxima responsabilitat. No funcionarà una via de xantatges. L'extrema dreta ja la tenim. Vox demana 72 anys per a Oriol Junqueras"

 

ARXIVAT A:
PDeCATERCPedro SánchezPSOEVoxPere Aragonès
Anar al contingut