L'advocat belga de Carles Puigdemont, Paul Bekaert
Brussel·les

Paul Bekaert: "Una sentència a Bèlgica pot influir en la sentència final a Espanya"

L'advocat de Puigdemont creu que, si la demanda civil que han presentat els quatre exconsellers a Bèlgica contra Llarena prospera, la justícia belga declararà nul tot el procediment

Actualitzat

L'advocat de l'expresident Carles Puigdemont Paul Bekaert creu que, si la demanda civil contra el jutge del Suprem Pablo Llarena se salda amb la condemna del magistrat, la justícia belga declararà nul tot el procediment, i això pot acabar influint en la justícia espanyola. Ho ha dit al programa "Preguntes freqüents" de TV3:

"A Bèlgica, en altres casos, això implica la nul·litat del procediment. Una sentència a Bèlgica pot tenir influència en la sentència final a Espanya, espero."

 

 

L'advocat belga explica que a Bèlgica es considera delicte col·locar un localitzador sota un vehicle particular, com se sospita que va fer la policia espanyola per seguir els moviments de Carles Puigdemont:

 


Pablo Llarena està cridat a comparèixer el 4 de setembre davant la justícia belga per la demanda que han posat contra ell els exconsellers que són a Brussel·les. El jutge del Suprem no està obligat a assistir-hi, però se'l pot condemnar en absència per haver vulnerat els drets dels demandants, segons explica l'advocat belga Paul Bekaert:

"No hi està obligat, pot no presentar-se i ser condemnat en absència. És possible, sí."

L'advocat pensa que el cas català ha evidenciat que a Espanya no hi ha separació de poders i que la justícia està polititzada.

Bekaert considera que la llibertat d'expressió a l'Estat també és molt limitada i diu que això queda demostrat per la quantitat d'artistes que són a la presó per haver-la exercit.

 


Per tot plegat, defensa que el millor que van poder fer Puigdemont i els consellers exiliats va ser fugir a Bèlgica, perquè des de la presó ningú es pot defensar:

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontGovern empresonatArticle 155
Anar al contingut