Un forn de pa a Santa Tecla, a El Salvador, on s'accepten bitcoins
Un forn de pa a Santa Tecla, al Salvador, on s'accepten bitcoins (EFE/Rodrigo Sura)

Patacada del bitcoin, que baixa dels 20.000 dòlars per primera vegada des del 2020

El president del Salvador, l'únic país que té el bitcoin com a divisa oficial, diu que la inversió és segura i que la moneda tornarà a pujar

RedaccióActualitzat

El bitcoin continua en caiguda lliure. Entre ahir i avui, la patacada ha estat del 15%. La criptodivisa més coneguda al món ha passat una setmana negra que ara s'allarga.

Per primera vegada des del novembre del 2020, ha baixat del llindar psicològic dels 20.000 dòlars i ha arribat a situar-se per sota dels 18.000.

L'Ether, una altra de les criptomonedes amb més sortida, s'ha situat per sota dels mil dòlars, cosa que no passava des del gener del 2021, segons el canal especialitzat CNBC. Cardano o Solana són altres criptomonedes que també baixen amb força.

El bitcoin s'ha arribat a situar per sota dels 18.000 dòlars (Reuters/Dado Ruvic)

En conjunt, el bitcoin s'ha enfonsat un 70% des del seu màxim històric, marcat ara fa set mesos, quan valia prop de 70.000 dòlars.

Entre les causes principals que podrien explicar aquesta caiguda, els experts apunten a la pujada de tipus d'interès decidida per diversos bancs centrals, com la Reserva Federal dels Estats Units o el Banc Central Europeu, per intentar frenar la inflació.

El president del Salvador demana paciència

El Salvador és el primer i únic país del món que té el bitcoin com a divisa oficial, juntament amb el dòlar dels Estats Units. Es va estrenar el setembre passat i ho va fer amb caigudes.

Fa un any, el Congrés salvadorenc va aprovar l'anomenada "llei bitcoin" i el president, Nayib Bukele, ho va presentar com una llei històrica per impulsar el creixement econòmic del país i generar llocs de treball.

Amb la situació actual, el president ha intentat tranquil·litzar les persones que han invertit en bitcoins i ha dit que la "paciència és la clau".

Segons el ministre d'Hisenda, Alejandro Zelaya, el Salvador "no ha tingut pèrdues" per la caiguda del preu del bitcoin. També ha assegurat que el risc per la implementació de la criptomoneda és "extremadament mínim".

Des del setembre, quan va començar a ser moneda de curs legal, fins al passat 9 de maig, el Salvador ha acumulat 2.301 bitcoins per valor de més de cent milions de dòlars.

ARXIVAT A:
BitcoinCriptomonedes
Anar al contingut