Marta Pascal
Marta Pascal

Pascal critica Puigdemont i es desmarca del PDeCAT: "Un nou partit és una opció"

Marta Pascal, excoordinadora general del PDeCAT, afirma que Catalunya "no es pot dirigir des de Waterloo"

RedaccióActualitzat

La senadora Marta Pascal, excoordinadora general del PDeCAT, no descarta la formació d'un nou partit per a unes pròximes eleccions al Parlament.

En una entrevista a La Vanguardia mostra la seva discrepància amb Carles Puigdemont, i també amb l'actitud del president del PDeCAT, David Bonvehí, que qualifica de "subordinació".  

Sobre Puigdemont, Pascal assegura que Catalunya no pot dirigir-se des de Waterloo, "ni per control remot".

"Un altre error és pretendre una Catalunya guiada per control remot. Catalunya no es pot dirigir des de Waterloo, ni es pot regir des de l'emotivitat desbordada i l'antipolítica."

Pascal assegura que el president Puigdemont no estava a favor de donar suport a la moció de censura que va portar Pedro Sánchez al poder. I explica com es va "actuar amb rapidesa" a favor de la moció:

"Ho vaig tenir clar des del principi. La moció de censura era el pas necessari per intentar obrir un nou temps polític. Un temps de solucions."

 

 

Pascal també retreu a Puigdemont que no permetés negociar els pressupostos de l'Estat:

"L'esmena a la totalitat als pressupostos per part del PDeCAT -ordenada per Puigdemont- va ser un greu error. Hauríem d'haver negociat a fons els pressupostos."

Pascal explica que, amb aquest escenari i les "cessions a la CUP" per part de Puigdemont, part de l'electorat tradicional de l'espai del PDeCAT està orfe.

"Jo era partidària de convocar eleccions a finals d'octubre del 2017. Mai vam haver de deixar-nos arrabassar l'autogovern. Vam fer massa cessions a la CUP, organització amb la qual res tenim a veure."

Segons Pascal, l'única solució per a Catalunya passa per un referèndum acordat amb l'Estat.

- "Cal parlar clar a la gent i sortir de l'actual bucle. Cal treballar pacientment per l'única solució possible a Catalunya: un referèndum acordat. No estic d'acord amb l'actual situació i crec que ha arribat el moment d'actuar.

-Està parlant de promoure una nova formació política?

-Podria ser una opció."

Pascal també explica que manté contacte habitual amb Artur Mas, però no es pronuncia sobre si ha de tornar. Pascal sí que diu que l'espai polític que vol recuperar s'hauria de fer amb la col·laboració de diferents generacions.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés catalàPDeCAT
Anar al contingut