Pla general del mural en homenatge a la flor de l'ametller i les abelles amb els artistes que l'han fet, l'alcaldessa d'Os de Ba…
Pla general del mural en homenatge a la flor de l'ametller i les abelles amb els artistes que l'han fet, l'alcaldessa d'Os de Balaguer, Estefania Rufach, i el gerent de Torrons i Mel Alemany, Ferran Alemany. Imatge del 25 de juny de 2020 (Horitzontal).

Os de Balaguer estrena un mural de gran format en homenatge a la flor de l'ametller i les abelles

Actualitzat

ACN Os de Balaguer.-Os de Balaguer (Noguera) ha inaugurat aquest dijous un mural en homenatge a la flor de l'ametller i les abelles. Amb el títol 'Pol·linitzant l'ametller', es tracta d'una pintura que incorpora la cera d'abella i escultura i que és obra dels artistes Swen Schmitz, Oriol Arumí i Erik Schmit. Tot plegat, s'emmarca dins la campanya 'la mel hi pinta molt' que promou l'empresa Torrons i Mel Alemany. De fet, el mural està ubicat en una de les parets de la planta envasadora d'aquesta firma. L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència dels artistes, l'alcaldessa de la localitat, Estefania Rufach, que és també vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), i la família Alemany.

El mural és un treball coral de tres artistes: un pintor, un il·lustrador i un escultor. Així, per una banda hi ha el treball del pintor Oriol Arumí, conegut per les seves obres que promouen formes de vida sana i recuperen espais que abans eren de la natura, i, de l'altra, els germans Swen i Erik Schmitz Coll, nascuts a Alemanya i residents a Ivars d'Urgell i coneguts per la seva vinculació amb l'Estany d'Ivars i Vila-Sana, on han fet incursions artístiques per subratllar el seu paisatge natural. De fet, Erik Schmitz és qui aporta la part diferenciadora a l'obra artística respecte als murals existents i que, de fet, el convertirà en el primer de gran format a les comarques de Lleida que conté escultura. Aquests elements que configuren les parts amb relleu del mural són elaborats a partir de materials utilitzats en la quotidianitat, que sovint acaben en forma de residu, algunes vegades reciclables, altres no. Per aquest mural, Erik Schmitz ha escollit el pneumàtic de cotxe usat per a la part de les fulles, donant al cautxú la forma desitjada i posteriorment pintada. Les flors les ha confeccionat amb tela reciclada, fet que li permet generar volums grans de manera lleugera i resistent a l'aire i cable de telecomunicacions per als estams de la flor. Un fil gruixut que n'integra nombrosos de petits que ajuden a generar la part superior de l'estam, l'antera.Per la seva banda, el gerent de Torrons i Mel Alemany, Ferran Alemany, considera l'obra artística com "un homenatge al territori Montsec i al seu paisatge". En aquest sentit, explica que "ara més que mai cal que les empreses del territori fomentin la proximitat" afegeix que "crear reclams" perquè les visitin és una forma de fer-ho.

Anar al contingut