Ordre de presó per a un dels nou investigats per la violació en grup a Sabadell
Un agent de la policia local de Sabadell durant la investigació de la violació en grup (ACN)

Ordre de presó per a un dels nou investigats per la violació en grup a Sabadell

El jutge l'havia deixat, inicialment, en llibertat provisional, però l'Audiència de Barcelona considera que hi ha "altíssim risc de fuga"

RedaccióActualitzat

El jutge instructor del cas de la suposada violació en grup d'una noia de 18 anys ocorreguda a Sabadell ha ordenat la recerca i detenció d'un dels sospitosos que estan en llibertat provisional, que respon a les inicials J.B.

La decisió, de fet, l'ha presa la secció tercera de l'Audiència Provincial de Barcelona, que l'ha traslladada a l'instructor, segons ha informat aquest matí el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Els fets investigats haurien tingut lloc el 3 de febrer, en una oficina bancària abandonada del barri de Can Feu. La víctima va ser duta fins allà, per la força, per un dels acusats, que l'havia seguida des d'un bar i la violar una primera vegada al carrer.

Un cop al local ocupat, dos homes més també van violar-la mentre sis persones més no feien res per impedir-ho. Entre aquestes hi havia J.B., identificat per la víctima i vist per dos testimonis moments abans de l'agressió.

Inicialment es pensava que la violació en grup havia passat en una nau industrial pròxima.

 

Els jutjats de Sabadell

 

L'objectiu de la detenció de J.B. és el seu ingrés a presó sense fiança, perquè l'Audiència considera que existeix un "altíssim risc de fuga" arran de la gravetat de la pena que li podria ser imposada com a cooperador necessari de la violació.

L'Audiència també valora, en aquest mateix sentit, que el sospitós no resideix legalment a Espanya, té un decret d'expulsió i no ha acreditat arrelament perquè tampoc no té cap feina fixa.

El jove no està considerat un dels tres autors materials de la violació, però residia a l'oficina bancària abandonada on va tenir lloc l'agressió sexual i hi era present en el moment dels fets.

Per aquest motiu, dos dels tres jutges que han ordenat el seu ingrés a presó consideren que "va ajudar a crear la intimidació ambiental que va facilitar l'execució de les agressions sexuals", en impedir que la noia intentés defensar-se i escapar-se.

"Òbviament podem considerar que es va sentir intimidada perquè els individus que eren a la sala, no és que simplement ometessin o no fessin res, sinó que alguns d'ells anaven entrant i l'anaven violant, i els altres estaven a la sala i amb la seva presència van anul·lar qualsevol possibilitat de defensa o resistència."

"En aquesta situació no hi ha cap opció de defensa ni la víctima pot imaginar qualsevol reacció defensiva, perquè se la representa absolutament inútil donada la presència d'altres individus fora de l'habitació que saben què està passant."


Així ho han establert en una interlocutòria que respon favorablement al recurs presentat per l'acusació particular i la Fiscalia, i revoca la decisió del jutge del jutjat d'instrucció número 2 de Sabadell, que va deixar J.B en llibertat provisional amb càrrecs.


Nou investigats, un detingut

Hi ha nou homes investigats en relació amb aquesta agressió sexual múltiple. Actualment només un és a la presó, considerat un dels autors materials de la violació. El segon violador va fugir en quedar en llibertat provisional amb càrrecs, i el tercer encara no ha estat identificat. Els sis que haurien presenciat els fets sense socórrer la noia de 18 anys estan en llibertat amb càrrecs.

Es dona la circumstància que el 21 de febrer el jutjat va decretar l'excarceració d'un dels sospitosos després que l'informe forense no va detectar cap rastre genètic o biològic d'ell en les mostres recollides de la víctima.

Una setmana més tard un altre dels investigats també va quedar en llibertat després de declarar davant del jutge.

ARXIVAT A:
Agressió sexualViolència masclistaPolicial
Anar al contingut