Retencions a l'AP-7, divendres passat, durant l'operació sortida de Tots Sants (ACN/Albert Segura)

Tornada amb cues a l'AP-7, C-16,C-55 i A-2 en un pont sense morts a la carretera

Retorn esgraonat d'un pont sense víctimes mortals que a les 7 de la tarda ja havien tornat a l'àrea de Barcelona 153.000 vehicles dels 265.000 previstos

RedaccióActualitzat

A les 7 de la tarda ja havien tornat a l'àrea de Barcelona 153.000 vehicles, prop del 60% dels previstos, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). L'operació tornada del pont de Tots Sants no està sent de les més conflictives, tot i que es registren algunes retencions i circulació lenta als punts més habituals de la xarxa viària. El retorn està sent esglaonada d'un pont de Tots Sants que no ha registrat cap víctima mortal a les carreteres catalanes.

Cap a 2/4 de 8 del vespre s'han generat 5 quilòmetres de cua a la C-33 a Montcada i Reixac per un accident que ja ha estat retirat.

A l'A-2 hi ha cua entre Esparreguera i Collbató on hi ha 3 quilòmetres de retencions que s'estan reduint

A l'AP-7 hi ha punts amb circulació lenta i retencions de 4 quilòmetres a Castellbisbal, i més avall a la B-23 hi ha 4 quilòmetres més de trànsit lent al Papiol. A L'AP-7 sud hi ha 3,5 quilòmetres de trànsit lent a Sant Sadurní d'Anoia i 4 a Freginals a Ulldecona per un accident.

A la C-16, entre Bagà i Cercs, a la comarca del Berguedà, s'han reduït de 7 a 2,5 quilòmetres de circulació amb retencions, cap a ales 8 del vespre.

Durant la tarda a l'AP-7 nord s'han format cues de 4 quilòmetres a Santa Maria de Palautordera i 5 a Montornès del Vallès i al sud també hi ha alguns trams de circulació lenta durant 2 quilòmetres a Banyeres del Penedès, 3 a Santa Margarida i els Monjos i 2,5 a Sant Sadurní d'Anoia.

També hi ha retencions a la C-55, entre Manresa i Castellgalí, en sentit Abrera.

S'ha obert un carril addicional en sentit contrari, en direcció sud, entre Sant Celoni i Montornès que ha aconseguit alleugerir la circulació dels vehicles en sentit Barcelona.

També s'han afegit carrils addicionals a l'AP-7 sud a Vilafranca fins a Molins de Rei, i a la B-23 al Papiol en sentit Barcelona.

 

Altres retencions durant el dia

Al matí també hi ha hagut retencions a l'AP-7, en aquest cas a causa d'un accident a l'altura de Mollet del Vallès que ha obligat a tallar dos carrils en sentit Girona durant una hora, aproximadament. Abans de dos quarts d'una, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha anunciat que la circulació ja estava restablerta.


131 morts a les carreteres catalanes

Fins a 131 persones han mort, els primers deu mesos de 2022, a les carreteres catalanes. La xifra és un 16,6% més baixa que la registrada l'any passat entre gener i octubre.

Per gèneres, el 79% de les víctimes mortals de trànsit són homes i el 21% són dones.

La majoria de les persones, 101, conduïen un vehicle, 13 més eren passatgeres i 16 eren vianants.

Pel que fa als col·lectius més vulnerables, a més dels 16 vianants, entre les víctimes mortals de trànsit hi ha un usuari d'un vehicle de mobilitat personal, 6 ciclistes i 36 motoristes.


Carreteres i accessos a cementiris

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que 265.000 vehicles tornaran a l'àrea de Barcelona aquest dimarts. El volum de vehicles pot causar retencions i congestions en diversos punts de la xarxa viària.

Es recomana planificar el trajecte i evitar les hores punta, de 17.00 a 21.00, franja en què es preveu que hi hagi més desplaçaments. El trànsit d'aquest dimarts, 1 de novembre, també és previsible que es vegi afectat per la mobilitat cap als cementiris, a més de per l'operació tornada del pont de Tots Sants.

A les principals vies del país, els trams més problemàtics són l'A-2, entre Jorba, el Bruc i Collbató; l'AP-7 nord, entre Sant Celoni, Llinars i la Roca; l'AP-7 sud, de Vilafranca del Penedès a Martorell; la C-16, entre el Túnel del Cadí, Cercs i Berga; la C-17, entre Ripoll i Parets; la C-33, entre la Llagosta i Barcelona; la C-55, a Castellgalí, i l'N-145, als accessos a Andorra.


A la circulació dels vehicles que tornen del pont, aquest dimarts també s'hi afegiran els desplaçaments cap als cementiris, tant urbans com interurbans, la qual cosa, segons Trànsit, pot complicar la mobilitat i provocar retencions a les vies d'accés.

D'altra banda, també recomanen extremar les precaucions en alguns trams de la xarxa viària afectats per obres, entre els quals destaca una reducció de carrils a l'AP-7 a Castellbisbal, i a l'N-340 entre Cervelló, al Baix Llobregat, i l'Arboç, al Baix Penedès.

El primer dia van sortir de l'àrea de Barcelona 187.000 vehicles. Divendres es va complicar a causa de diversos accidents, i a l'AP-7 es van acumular 50 quilòmetres de retencions. Unes cues que es van repetir dissabte durant el segon tram de l'operació sortida de Tots Sants.

 

Carrils addicionals i restriccions als camions

Trànsit també adoptarà mesures per donar més capacitat i fluïdesa a les vies amb més volum de vehicles, com ara l'habilitació de carrils addicionals i en sentit contrari a l'habitual, la inversió de prioritats a rotondes o carrils d'incorporació. Es posaran carrils addicionals en sentit contrari a l'AP-7 nord, entre Llinars i Montornès, i a l'AP-7 sud entre Vilafranca i Molins de Rei.

Com és habitual en els últims dispositius de trànsit que s'han fet aquest any, s'aplicaran restriccions per a la circulació de camions, que en les principals autopistes hauran de circular pel carril dret i no podran avançar ni superar els 80 quilòmetres per hora.

Trànsit ha augmentat els controls als vehicles pesants que circulen per l'AP-7 (CCMA)

Més controls

Durant el pont, els Mossos d'Esquadra han activat 1.617 agents de trànsit, desplegats en 1.310 controls a les vies de màxima mobilitat, però també a secundàries: 331 són d'alcoholèmia i drogues, 241 de seguretat passiva, 189 per a motocicletes, 254 contra les distraccions al volant, 207 de velocitat i 22 als transports.

 

ARXIVAT A:
TrànsitMobilitatMossos d'EsquadraSeguretat
Anar al contingut